Limemarinoitua kotijuustoa ja punajuurispelttiä

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorumin kuukausikisa

Limemarinoitua kotijuustoa ja punajuurispelttiä

Limemarinoitua kotijuustoa ja punajuurispelttiä

Reseptiyhteistyö Leivontafoorumin kuukausikisa

Limemarinoitua kotijuustoa ja punajuurispelttiä

Herkullinen kotijuusto ja punajuurispeltti saavat makua tuoreesta limestä http://www.prinsessakeittio.fi

4 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

1 kpl
1 kpl
limettiä
3 rkl
oliiviöljyä
400 g
Punajuuri
1 ½ dl
spelttisuurimoita
5 dl
vettä
½ tl
suolaa
1 dl
mintunlehtiä
mustapippurirouhetta
salaattisekoitusta

Ohje

  1. Valuta kotijuustosta hera ja kuutioi juusto. Laita kuutiot kulhoon tai käytä juustopakkausta. Raasta kulhoon limen kuori ja purista mehu. Lisää 1 rkl oliiviöljyä ja sekoita varovasti. Nosta kylmään.
  2. Pese punajuuret ja keitä kypsiksi. Mittaa spelttisuurimot ja 5 dl vettä isoon kattilaan ja keitä noin 40 minuuttia. Punajuuret ja speltti kypsyvät suunnilleen samassa ajassa. Speltin tilalla voit käyttää ohrasuurimoita tai täysjyväriisiä.
  3. Valuta kypsästä speltistä mahdollinen ylimääräinen vesi, siirrä odottamaan. Kuori kypsät punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
  4. Laita speltti ja punajuuriraaste kulhoon. Silppua joukkoon minttu. Lisää loppu öljy ja mustapippuri, tarkista maku, lisää suolaa vain tarvittaessa. Lisää lopuksi salaatinlehdet ja kotijuusto marinadeineen ja sekoita.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.