Linssimuhennos

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Linssimuhennos

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Linssimuhennos on monipuolinen lisuke lihalle, kalalle, kanalle tai sellaisenaan tarjottavaksi. Linssimuhennokset sekaan voit laittaa kauden sieniä ja juureksia.

Ainekset

2 dl
vihreitä linssejä
2 dl
mustia linssejä
8 kpl
jumboherkkusieniä
2 kpl
porkkanaa
2 kpl
salottisipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
valkoviiniä
1 dl
kasvislientä
2 rkl
1 nippu
tuoretta persiljaa
1 nippu
tuoretta timjamia
1 tl
suolaa
1 ripaus
mustapippuria

Vinegrette

½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
dijon sinappia
1 ripaus
suolaa

Ohje

  1. Keitä linssejä runsaassa vedessä 20 minuuttia tai ohjeen mukaan.
  2. Kuullota toisessa kattilassa voissa viipaloidut valkosipulinkynnet ja silputtu salottisipuli. Lisää porkkanat, ja keitetyt linssit.
  3. Lisää nesteet muutamassa erässä ja sekoittele. Anna hautua ilman kantta.
  4. Paista viipaloidut herkkusienet voissa pannulla ja lisää muhennokseen.
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
  6. Valmista vinegrette sekoittamalla voimakkaasti kaikki aineet hyvin keskenään. Ota muhennos pois liedeltä ja kaada vinegrette päälle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö