Lipstikka-porkkanakeitto

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Lipstikka-porkkanakeitto

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

45 min

Nopeasti valmistuva maukas keitto saa lisätwistiä valkosipulivoista. Maistuis varmaan sullekin http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi.

Ainekset

50 g
Valio voi valkosipuli laktoositon
1 kpl
Sipuli
1 dl
tuoreita lipstikan lehtiä
5 kpl
porkkanaa
3 kpl
jauhoista perunaa
7 dl
kasvislientä
2 dl
Valio ruokakermaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:

rapeaksi paistettua pekonia

Ohje

  1. Hienonna lipstikka. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Sulata kattilassa valkosipulivoi ja kuullota hienonnettu sipuli pehmeäksi. Lisää joukkoon lipstikka ja juurekset. Hauduta kasviksia kannen alla 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon kasvisliemi ja kiehauta. Keitä keittoa 15-20 minuuttia, kunnes juurekset on pehmenneet. Soseuta keitto, ja lisää kerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile keitto rapeaksi paistetun pekonin kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö