Lohikeitto & gremolata

Lohikeitto & gremolata
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lohikeitto & gremolata

Lohikeitto & gremolata

Gremolata on italialainen mausteseos, joka ripotellaan ruoan pinnalle. Se antaa ruoalle raikkaan ja pirteän maun, ja se sopii hyvin lohikeiton maustamiseen.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 l
vettä
2
laakerinlehteä
6 - 8
maustepippuria
1 ½ tl
suolaa
3
kesäsipulia

tai 1 sipuli
3 (300 g)
porkkanaa
6 - 7 isoa (n. 700 g)
perunaa
1 (750 g)
kirjolohifilee

Tarjoiluun

1 prk (3,3 dl)

Gremolata

½ dl
persiljaa hienonnettuna
1 rkl
sitruunankuorta
1 pieni
valkosipulin kynsi

Ohje

  1. Keitä laakerinlehdillä, pippureilla ja suolalla maustetussa vedessä hienonnettua sipulia, pieniksi kuutioiksi leikattua porkkanaa ja perunoita.
  2. Poista kalasta ruodot pihdeillä. Leikkaa fileestä pienehköjä, nahattomia suikaleita tai kuutioita. Lisää ne kypsien kasvisten ja perunakuutioiden päälle kattilaan. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kala on kypsää.
  3. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja laita tarjolle esim. pieneen, kuuman kestävään kannuun. Voit myös halutessasi laittaa kerman keiton joukkoon.
  4. Sekoita gremolatan ainekset. Laita seos tarjolle, jotta ruokailijat voivat ripotella siitä oman keittonsa päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
92 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›