Lohikeitto & gremolata

Lohikeitto & gremolata

Gremolata on italialainen mausteseos, joka ripotellaan ruoan pinnalle. Se antaa ruoalle raikkaan ja pirteän maun, ja se sopii hyvin lohikeiton maustamiseen.

45 min
keskitaso
92 kcal / 100g
0

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 l
vettä
2
laakerinlehteä
6 - 8
maustepippuria
1 ½ tl
suolaa
3
kesäsipulia

tai 1 sipuli
3 (300 g)
porkkanaa
6 - 7 isoa (n. 700 g)
perunaa
1 (750 g)
kirjolohifilee

Tarjoiluun

1 prk (3,3 dl)

Gremolata

½ dl
persiljaa hienonnettuna
1 rkl
sitruunankuorta
1 pieni
valkosipulin kynsi

Ohje

  1. Keitä laakerinlehdillä, pippureilla ja suolalla maustetussa vedessä hienonnettua sipulia, pieniksi kuutioiksi leikattua porkkanaa ja perunoita.
  2. Poista kalasta ruodot pihdeillä. Leikkaa fileestä pienehköjä, nahattomia suikaleita tai kuutioita. Lisää ne kypsien kasvisten ja perunakuutioiden päälle kattilaan. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kala on kypsää.
  3. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja laita tarjolle esim. pieneen, kuuman kestävään kannuun. Voit myös halutessasi laittaa kerman keiton joukkoon.
  4. Sekoita gremolatan ainekset. Laita seos tarjolle, jotta ruokailijat voivat ripotella siitä oman keittonsa päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
92 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›