Lörtsy grillatuista muikuista

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

Lörtsy grillatuista muikuista

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

30 min

Valio Koskenlaskija® Street Food kiertue kiersi ympäri Suomea ja tapasi kiinnostavia tyyppejä matkan varrella. Kokki Teemu Laurell kokkasi tämän reseptin yhdessä Bistro Viileen ravintoloitsija Ilkka Arvolan kanssa. #suomikaturuokaa

Ainekset

4 kpl
Kasvislörtsyt
300 g
Muikut tikutettuina
50 g
Kevätsipuli
Luomu salaattia
200 g
4 kpl
Uppomunat
½ dl
Väkiviinaetikka
50 g
Kirsikkatomaatti
Oliiviöljy
Suola, mustapippuri

Ohje

  1. Uppomunat kannattaa valmistaa etukäteen. Munat avataan esim. kahvikuppiin josta kumotaan varovasti hiljaa kiehuvaan etikkaveteen. Etikkavesi: noin 5 dl vettä ja 0,5 dl väkiviinaetikkaa. Hauduta 3 min.
  2. Grillaa tikutettuja muikkuja kuumassa grillissä 5min molemmin puolin.
  3. Lämmitä lörtsyt varovasti , kasaa ja nauti.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö