Luca Platanian pizzapohja

Reseptiyhteistyö: Luca Platania

Luca Platanian pizzapohja

Luca Platanian pizzapohja

Reseptiyhteistyö Luca Platania

Luca Platanian pizzapohja

Valmista aito roomalainen pizzapohja Pizzariumin perustajan Luca Platanian ohjeella.

4 Henkilölle
8 h
44 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

7 dl
00-vehnäjauhoja
½ tl
kuivahiivaa
3 ½ dl
kylmää vettä
1 ½ tl
merisuolaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
durumvehnäjauhoja

Ohje

  1. Sekoita jauhot ja hiiva kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa vesi ja suola. Lisää vettä jauhoihin vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kun kaikki vesi on lisätty ja taikina alkaa pysyä koossa, vaivaa joukkoon oliiviöljy. Vaivaa taikina hellin ottein jauhotetulla pöydällä tasaiseksi. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kostealla liinalla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina neljään palaan ja muotoile paloista pallot. Nosta taikinapallot jauhotetulle leikkuulaudalle ja peittele kostealla leivinliinalla. Anna levätä vielä noin 5 tuntia huoneenlämmössä. Pidä huolta, ettei liina kuivu kohotuksen aikana.
  3. Kun aloitat pizzojen valmistuksen, jauhota pöytä durumvehnäjauholla, joka kestää kuumassa uunissa paremmin palamatta kuin muut vehnäjauhot. Levitä durumjauhoja myös taikinoiden päälle ja aloita pyöreän pohja painelu sormenpäillä. Älä käytä kaulinta. Painele keskeltä reunoja kohti hellästi, ettei taikina rikkoudu. Käytä riittävästi jauhoja, ettei taikina ota pöytään kiinni. Pizzapohjan kuuluu olla keskeltä ohut ja reunoilta hiukan paksumpi. Kun pohjasi on haluamasi kokoinen, voit taputella ja hiukan ravistella siitä ylimääräisen irtojauhon pois.
  4. Täytä pohja haluamillasi täytteillä ja nosta se pizzalapion avulla 300-asteiseen uuniin pizzakiven päälle 4–6 minuutiksi. Tarkkaile pizzaasi, ettei se pala.
  5. Katso myös Lucan ideat täytteiksi: http://www.valio.fi/reseptit/valkoinen-pizza-parsalla/ ja http://www.valio.fi/reseptit/valkoinen-pizza-kinkulla/
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.