Luomu sieniohratto purjotuhkalla

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Luomu sieniohratto purjotuhkalla

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

45 min

Liemessä-ruokablogi antoi Sasu Laukkosen vinkkaamana Luomu sieniohratolle viimeistelyn purjotuhkalla.

Ainekset

2 dl
ohrasuurimoita
1 ¼ dl
vettä
suolaa
200 g
esikäsiteltyjä metsäsieniä
1 pala
purjoa
2 rkl
Valio Luomu™ ruokakerma 15% UHT HYLA®
½ tl
suolaa
1 dl
Valio Oltermanni® Luomu™

Koristeluun

1 pala
purjoa
1 ripaus
tuoretta rosmariinia
1 ripaus
pippuria myllystä
1 kpl
punasipulia

Ohje

  1. Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä n. 35 min tai kunnes suurimot ovat kypsiä.
  2. Valuta vesi pois ja huuhtele lävikössä juoksevalla vedellä.
  3. Kuullota hienonnettuja sieniä ja purjoja voissa. Jauha joukkoon hiukan mustapippuria. Lisää valutetut ohrasuurimot.
  4. Sekoita joukkoon ruokakerma, anna kiehahtaa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa hiukan suolaa.
  5. Raasta juusto. Ripottele annosten päälle.
  6. Annoksen koristelu

  7. Viipaloi punasipulista ohuita renkaita ja liota niitä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia.
  8. Koristele purjotuhkalla, punasipulin renkailla, rosmariinilla sekä halutessasi mustapippurilla.
  9. Purjotuhka

  10. Laita uuni 200 asteeseen (mielellään kiertoilma). Levitä purjon vihreät osat uunin ritilälle. Paahda n. 20 min kunnes lehdet ovat ruskeat (katso reseptin vinkkivideo: http://www.youtube.com/watch?v=h7_UXoogwFs)
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö