Luostarin pitsa

Reseptiyhteistyö: masterchef

Luostarin pitsa

Reseptiyhteistyö: masterchef

30 min

Pitsa ei ole koskaan ollut näin hyvää: pitsakivi käyttöön ja vesi kielelle!

Ainekset

Pohja

2 dl
vettä
5 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
4 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
kuivahiivaa

Tomaattikastike

1 prk
tomaattipyreetä
vettä
basilikaa
jauhettua mustapippuria
1 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulin kynttä

Täytteet

1 kpl
1 kpl
Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuusto HYLA®
2 kpl
salottisipulia
herkkusieniä
ilmakuivattua kinkkua
rucolaa
basilikaa
oliiviöljyä

Ohje

  1. Uuni niin kuumaksi kuin mahdollista - pitsakivi käyttöön jos on. Vaivaa taikina hyvin ja kauli ohueksi.
  2. Kaada tomaattikastike ohueksi kaulitun pohjan päälle. Raasta Luostarijuusto raasteeksi ja ripottele se tomaattikastikkeen päälle.
  3. Lisää seuraavaksi ilmakuivattu kinkku, shalottisipuli, ohuet herkkusieniviipaleet - lopuksi vielä ohueksi murennettua koskenlaskijaa pintaan.
  4. Laita pitsa uuniin n. 6-7 minuutiksi - ja joo kyllä pitsa tuossa ajassa valmistuu kunhan pohja on vain tarpeeksi ohut.
  5. Kun pitsa on paistunut, viimeistele kokonaisuus ohueksi leikatulla basilikalla, rucolalla sekä hyvällä oliiviöljyllä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö