Luumurahkaparfait, inkiväärillä maustettua appelsiinia, kanelimarenkia

Reseptiyhteistyö: Vuoden kokki 2018 Kalle Tanner

Luumurahkaparfait, inkiväärillä maustettua appelsiinia, kanelimarenkia

Luumurahkaparfait, inkiväärillä maustettua appelsiinia, kanelimarenkia

Reseptiyhteistyö Vuoden kokki 2018 Kalle Tanner

Luumurahkaparfait, inkiväärillä maustettua appelsiinia, kanelimarenkia

Vuoden kokki Kalle Tanner halusi joulun jälkiruoan olevan helppo, mutta juhlava. Valio maustettu rahka luumu-kaneli kausimausta syntyi luumurahkaparfait ja joulun aikaan sesongissa olevista sitrushedelmistä appelsiini-inkiväärihillokke. Lopputuloksessa rapsahtelee lisäksi kanelinen marenki ja joulumakujen sinfoniaa täydentää suklaa-piparkakkuströsseli.

4 Henkilölle
3 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Luumurahkaparfait

250 g
Valio maustettu rahka luumu-kaneli
2 kpl
keltuaista
1 dl
sokeria
2 dl
2 kpl
liivatelehteä

Inkiväärillä maustettua appelsiinia

2 kpl
appelsiineja
1 tl
hillosokeria
1 tl
sokeria
1 ½ rkl
vettä
50 g
inkivääriä

Kanelimarenki

100 g
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
jauhettua kanelia

Maitosuklaa-piparkakkuströsseli

1 dl
sokeria
2 rkl
vettä
70 g
maitosuklaata
75 g
piparkakkuja

Ohje

  1. Reseptin valmistusaika: 45min + 2h pakastus ja marengin kuivaus
  2. Luumurahkaparfait

  3. Sekoita rahka, keltuainen ja sokeri. Liota liivate kylmässä vedessä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivate kattilassa tilkassa vettä ja sekoita rahkan joukkoon. Kääntele kermavaahto muun massan joukkoon kolmessa erässä.
  5. Levitä massa laakealle tasaiselle astialle ja peitä kelmulla, pakasta.
  6. Inkiväärillä maustettua appelsiinia

  7. Sulata sokeri ja hillosokeri veteen kuumentamalla kattilassa. Raasta appelsiinin kuori ja kuorittu inkivääri joukkoon.
  8. Kuori appelsiini ja leikkaa hedelmäliha kuuman sokeriliemen joukkoon.
  9. Anna jäähtyä.
  10. Kanelimarenki

  11. Vatkaa valkuainen ja puolet sokerista yleiskoneessa kovaksi vaahdoksi, noin 20 minuuttia. Sekoita loppu sokeri ja kaneli joukkoon.
  12. Levitä tasaiseksi levyksi leivinpaperille ja kypsennä miedolla lämmöllä (80 °C) uunissa noin 2 tuntia tai kunnes marenki on rapeaa.
  13. Maitosuklaa-piparkakkuströsseli

  14. Sulata sokeri kattilassa tilkassa vettä.
  15. Lämmitä sokeri kirkkaaksi siirapiksi ja lisää maitosuklaa pieninä paloina joukkoon sekoittaen. Suklaan tulisi olla irtonaista ”hiekkaa”.
  16. Jäähdytä suklaa ja jauha karkeaksi strösseliksi murskattujen piparkakkujen kanssa.
  17. Annoksen kokoaminen

  18. Leikkaa parfait annospaloiksi, annostele päälle inkivääri-appelsiinihilloketta ja peitä isolla kanelimarenkilevyllä.
  19. Annostele päälle maitosuklaa-piparkakkuströsseliä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.