Maalaispatee

Maalaispatee
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Maalaispatee

Maalaispatee

Maalaispatee sopii tarjottavaksi alkuruokana tai buffetpöydässä yhdessä perunoiden ja marjahyytelön kanssa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
1
sipuli
1 rkl
300 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
200 g (jauhettua)
naudan maksaa
200 g
sian jauhelihaa
2 viipaletta
vaaleaa leipää
2 dl
2
kananmunaa
2 rkl
sitruunamehua
½ dl
siirappia
1 rkl
meiramia
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g)
1 dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli Oivariini rasvassa pannulla. Laita kaikki muut aineet, paitsi juusto ja persilja, monitoimikoneen kulhoon. Jauha tasaiseksi. Voit käyttää myös sauva- tai tehosekoitinta. Yhdistä joukkoon juusto ja persilja.
  2. Vuoraa n. 1 1/2 litran vetoinen, pitkä leipä- tai pateevuoka leivinpaperilla. Voitele paperi. Kaada massa vuokaan.
  3. Kypsennä 175 asteessa n. 1 t, kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä vuoassaan seuraavaan päivään ja kumoa.
  4. Tarjoa alkuruokana keitettyjen perunoiden, raikkaiden etikkasäilykkeiden tai marjahyytelön kanssa. Sopii myös seisovan pöydän tarjottavaksi tai leivän päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›