Maidoton kasvispiirakka

Maidoton kasvispiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Maidoton kasvispiirakka

Maidoton kasvispiirakka

Kasvispiirakka on helppo tarjottava vieraille tai iltapalaksi omalle perheelle. Tuoreiden kasvisten maut saavat loistaa tämän piirakan pääroolissa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kauralesettä
1 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
1 dl
ruokaöljyä
1
kananmuna

Täyte

1
sipuli
1
keltainen paprika
150 g
parsakaalia
50 g
aurinkokuivattua tomaattia öljyineen
1 prk (2,5 dl)
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää öljy ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka uuniin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 15 min.
  3. Hienonna sipuli. Kuutioi paprika ja leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Laita kasvikset pannulle kuullottumaan aurinkokuivattujen tomaattien kanssa pieneen määrään niiden öljyä. Leikkaa
  4. Levitä kasvikset esipaistetulle taikinapohjalle.
  5. Vatkaa munat kauravalmisteen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada vuokaan.
  6. Paista 200 asteessa alatasolla n. 25 min.
  7. Tarjoa raikkaan salaatin kera hieman jäähtyneenä tai haaleana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.