Maitovanukas Lähi-idän tyyliin

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorumin kuukausikisa

Maitovanukas Lähi-idän tyyliin

Maitovanukas Lähi-idän tyyliin

Reseptiyhteistyö Leivontafoorumin kuukausikisa

Maitovanukas Lähi-idän tyyliin

Maitovanukas saa aivan uuden kaiun kun siihen sekoittaa hieman tuhannen ja yhden yön taikaa. Lähi-idän tyyliin valmistettu vanukas maustetaan ruusuvedellä ja tarjoillaan vadelmien ja pistaasipähkinöiden kera. Resepti on Vatsasekaisin kilinkolin -blogin käsialaa.

4 Henkilölle
3 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Vanukas

½ l
2 rkl
maissitärkkelystä
½ dl
ruokokidesokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
ruusuvettä

Päälle

2 dl
vadelmia
1 rkl
tomusokeria
1 tl
ruusuvettä
1 dl
suolattomia pistaasipähkinöitä

Ohje

  1. Mittaa Kiehu-maitojuoma kattilaan. Vispaa maissitärkkelys kylmän maidon sekaan. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, noin viisi minuuttia kunnes maito muuttuu paksuksi ja kiisselimäiseksi.
  2. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää vanukkaan sekaan ruusuvesi. Kaada seos neljään lasiin tai annoskulhoon. Anna jäähtyä, peitä kelmulla ja siirrä vanukkaat jääkaappiin jähmettymään. Anna jähmettyä vähintään pari tuntia.
  3. Soseuta vadelmat ja mausta tomusokerilla ja ruusuvedellä. Halutessasi voit jättää osan vadelmista kokonaisiksi. Lusikoi vadelmakastiketta vanukkaiden päälle ja viimeistele annos rouhituilla pistaasipähkinöillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›