Makea juustokuusi

Makea juustokuusi

30 min
helppo
376 kcal / 100g
0
0

Juustoista saa loihdittua paloiteltuna herkullisen joulunmakuisen ja -näköisen jälkiruoan. Rakenna jokaiselle ruokailijalle kuusen mallinen annos, jossa maistuu täyteläinen juusto, kirsikka ja kardemummainen suklaa. Tuore rosmariini kannattaa haukata ehdottomasti suupalan mukana, sillä se viimeistelee makukokonaisuuden.

Ainekset

8 annosta
1 pkt (350 g)
tuoretta rosmariinia
1 dl
saksanpähkinöitä
½ dl
kirsikkahilloa
50 g
tummaa suklaata
2 rkl
ripaus
kardemummaa

Ohje

  1. Leikkaa juusto 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleesta paloja niin, että joka toinen leikkaus on vinottainen ja joka toinen suora. Näin paloista tulee suorakulmaisia kolmioita. Asettele juustokolmiot kuusen muotoon.
  2. Paahda pähkinät kuivalla pinnoitetulla pannulla. Rouhi ne veitsellä.
  3. Ripottele rosmariinilehdet lautaselle. Laita hilloa (notkista tarvittaessa tilkkasella vettä) ja pähkinärouhetta juustokuuselle.
  4. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma ja ripaus kardemummaa. Kuumenna samalla sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, pirskottele suklaasulaa juustokuusien päälle ja lautaselle.

Vinkki

Viimeistele jouluinen juustokuusi pienellä tähtimuotilla otetulla juustotähdellä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
376 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
30 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
448 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)