Makea juustokuusi

Makea juustokuusi
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Makea juustokuusi

Makea juustokuusi

Juustoista saa loihdittua paloiteltuna herkullisen joulunmakuisen ja -näköisen jälkiruoan. Rakenna jokaiselle ruokailijalle kuusen mallinen annos, jossa maistuu täyteläinen juusto, kirsikka ja kardemummainen suklaa. Tuore rosmariini kannattaa haukata ehdottomasti suupalan mukana, sillä se viimeistelee makukokonaisuuden.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 pkt (350 g)
Valio Karelia® juustoa

tai 1 pktValio Luostari® juustoa
tuoretta rosmariinia
1 dl
saksanpähkinöitä
½ dl
kirsikkahilloa
50 g
tummaa suklaata
2 rkl
ripaus
kardemummaa

Ohje

  1. Leikkaa juusto 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleesta paloja niin, että joka toinen leikkaus on vinottainen ja joka toinen suora. Näin paloista tulee suorakulmaisia kolmioita. Asettele juustokolmiot kuusen muotoon.
  2. Paahda pähkinät kuivalla pinnoitetulla pannulla. Rouhi ne veitsellä.
  3. Ripottele rosmariinilehdet lautaselle. Laita hilloa (notkista tarvittaessa tilkkasella vettä) ja pähkinärouhetta juustokuuselle.
  4. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma ja ripaus kardemummaa. Kuumenna samalla sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, pirskottele suklaasulaa juustokuusien päälle ja lautaselle.
Vinkki

Vinkki

Viimeistele jouluinen juustokuusi pienellä tähtimuotilla otetulla juustotähdellä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
376 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
30 g
Tyydyttynyt rasva
16 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.