Makkara-kaalisalaattiateria

Makkara-kaalisalaattiateria

Ryynimakkarat ovat suomalaista perinneruokaa. Valitettavan harvoin tämä entisajan juhlaherkku nykypäivänä ruokapöydässä koreilee. Musta- ja ryynimakkara maistuu erityisen hyvin raikkaan kirpeän ja rouskuvan kaalisalaatin kanssa.

25 min
helppo
141 kcal / 100g
0

Ainekset3 annosta

3 annosta
n. 600 g
musta- tai ryynimakkaraa

Kaali-puolukkasalaatti

4 dl (160 g)
valkokaalia suikaleina
100 g
kurkkua
1 (200 g)
omena
1 prk (200 g)
Valio raejuustoa

tai 2 dlValio turkkilaista jogurttia
1 dl
puolukkahilloa
1dl
pakastepuolukoita
½ dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Höylää kaalista ohuita suikaleita esim. juustohöylällä. Raasta kurkku ja kuorittu omena. Valuta raejuusto.
  2. Yhdistä puolukkahilloon puolukat. Laita salaattiainekset kerroksittain salaattimaljaan. Sekoita kevyesti.
  3. Mikäli käytät jogurttia, sekoita siihen ensin puolukkaseos ja yhdistä sitten kaikki aineet kulhossa. Ripota pinnalle persiljaa.
  4. Kuumenna makkara uunissa tai mikrossa.
  5. Tarjoa kaali-puolukkasalaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›