Makkara-kaalisalaattiateria

Makkara-kaalisalaattiateria

25 min
helppo
140 kcal / 100g
0
0

Ryynimakkarat ovat suomalaista perinneruokaa. Valitettavan harvoin tämä entisajan juhlaherkku nykypäivänä ruokapöydässä koreilee. Musta- ja ryynimakkara maistuu erityisen hyvin raikkaan kirpeän ja rouskuvan kaalisalaatin kanssa.

Ainekset

3 annosta
n. 600 g
musta- tai ryynimakkaraa

Kaali-puolukkasalaatti

4 dl (160 g)
valkokaalia suikaleina
100 g
kurkkua
1 (200 g)
omena
1 prk (200 g)
Valio raejuustoa
1 dl
puolukkahilloa
1dl
pakastepuolukoita
½ dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Höylää kaalista ohuita suikaleita esim. juustohöylällä. Raasta kurkku ja kuorittu omena. Valuta raejuusto.
  2. Yhdistä puolukkahilloon puolukat. Laita salaattiainekset kerroksittain salaattimaljaan. Sekoita kevyesti.
  3. Mikäli käytät jogurttia, sekoita siihen ensin puolukkaseos ja yhdistä sitten kaikki aineet kulhossa. Ripota pinnalle persiljaa.
  4. Kuumenna makkara uunissa tai mikrossa.
  5. Tarjoa kaali-puolukkasalaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
140 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
6 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)