Maksalaatikko

Maksalaatikko

1 h 20 min
keskitaso
131 kcal / 100g
15
16

Maksalaatikko on useimmille tuttu einesruokana. Sen valmistaminen on kuitenkin helppoa ja lopputulos palkitsee maksalaatikon ystävän. Itse tekemällä maksan määrää ja maun voimakkuutta on helppo muunnella. Pitkää raaka-aine listaa ei kannata säikähtää, sillä useimmat raaka-aineet kuuluvat kotikeittiöiden perusaineksiin.

Ainekset

6 annosta
1 ½ dl
puuroriisiä
5 dl
vettä
2
sipulia
2 rkl
3 dl
2 dl
300 g
jauhettua maksaa
1 dl
rusinoita
1
kananmuna
3 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
½ tl
valkopippuria
½ tl
inkivääriä
1 tl
meiramia

Ohje

  1. Keitä riisiä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä n. 10 min.
  2. Kuullota hienonnetut sipulit voissa.
  3. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi, vellimäisen löysäksi seokseksi. Kaada seos voideltuun (n. 2,5 l:n vetoiseen) uunivuokaan.
  4. Kypsennä 200 asteessa n. 1 t.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
7 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)