Maksamakkara-sienikeksit

Maksamakkara-sienikeksit
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Maksamakkara-sienikeksit

Maksamakkara-sienikeksit

Maksamakkarasta voi valmistaa helposti täyteläisen moussen, joka soveltuu juhlavampien leipien tai keksien pinnalle. Karamellisoidut sienet kruunaavat tämän kokonaisuuden.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset40 cocktailpalaa

40 cocktailpalaa

Maksamousse

150 g
maksamakkaraa
1 prk (200 g)
2 tl
konjakkia

Päälle

½ l (200 g)
mustatorvisieniä tai suppilovahveroita
1 rkl
½ rkl
sokeria
½ dl (8 kpl)
hillosipuleita
1 rkl
tuoretta meiramia hienonnettuna
4 - 6 kpl
rosépippuria
¼ tl
suolaa
40 kpl (n. 65 g)
ruissipsiä tai -nachoa
sormisuolaa

Ohje

  1. Vaahdota maksamakkara ja tuorejuusto kuohkeaksi. Mausta konjakilla ja. Nosta kylmään.
  2. Kuumenna suppilovahveroita pinnoitetulla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää ylimääräistä nestettä.
  3. Lisää pannulle voi, sokeri ja ohuiksi viipaleiksi leikatut hillosipulit.
  4. Paista kesklämmöllä viitisen minuuttia, kunnes seos on kuivahkoa. Mausta suolalla ja murskatuilla pippureilla ja meiramisilpulla.
  5. Pursota tai lusikoi mousse ruissipseille. Laita päälle jäähtynyttä sieniseosta ja viimeistele sormisuolalla.
  6. Tarjoa alku- tai väliruokana, buffetpöydässä tai illanistujaisissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
196 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.