Maltan riisi appelsiinista ja persikasta

Maltan riisi appelsiinista ja persikasta

Etenkin talvikuukausina, erityisesti joulunaikaan tarjottava klassinen jälkiruoka. Jälkiruoka valmistuu riisipuuron tähteistä tai erikseen keitettävästä puuroriisistä.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 dl
pitkäjyväistä riisiä
1 iso (300 g)
appelsiini
¼ tl
appelsiinin kuorta
3
säilykepersikan puolikasta
2 dl
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi kypsä riisi ja anna jäähtyä.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini huolellisesti. Raasta siitä tarvittava määrä kuorta.
  3. Poista appelsiinin kuoret veitsellä niin, että hedelmästä tulee nahaton. Halkaise, poista valkoiset osat ja paloittele. Paloittele myös valutetut persikat.
  4. Vaahdota vispikerma. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja appelsiinin kuoriraasteella.
  5. Lisää riisi ja hedelmäkuutiot varovasti nostellen.
  6. Tarjoa jälkiruokamaljoista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
196 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,0 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)