Mämmijäädyke

Mämmijäädyke
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Mämmijäädyke

Mämmijäädyke

Mämmijäädyke on todella nopea ja helppo pääsiäisen jälkiruoka, jonka rakenne ei kalpene kaupan jäätelöille. Valmista jäädyke etukäteen pakastimeen ja ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua.

Valmistusaika

Työaika
15 min
pakastimessa
4 h
Yhteensä
4 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
½ rasiaa (à 700 g)
mämmiä , Kymppi-mämmi
1 prk (200 g)
2
kananmunaa
2 rkl
sokeria
2 dl

Ohje

  1. Laita mämmi ja rahka kulhoon. Erottele joukkoon keltuaiset, laita valkuaiset toiseen kulhoon.
  2. Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana.
  3. Vaahdota kerma. Lopuksi vatkaa sekaisin mämmi-rahka-keltuaisseos. Yhdistä vaahdot siihen kevyesti nostellen.
  4. Kaada jäädykemassa kelmulla vuorattuun tai voideltuun jäädyke-/kakkuvuokaan (tilavuus n. 1,5 l). Pakasta vähintään 4h, mieluiten yön yli.
  5. Ota jäädyke huoneenlämpöön 15 min ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele esim. suklaamunilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
184 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›