Mämmijäädyke

Mämmijäädyke

4 h 15 min
helppo
183 kcal / 100g
0
0

Mämmijäädyke on todella nopea ja helppo pääsiäisen jälkiruoka, jonka rakenne ei kalpene kaupan jäätelöille. Valmista jäädyke etukäteen pakastimeen ja ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua.

Ainekset

8 annosta
½ rasiaa (à 700 g)
mämmiä , Kymppi-mämmi
1 prk (200 g)
2
kananmunaa
2 rkl
sokeria
2 dl

Ohje

  1. Laita mämmi ja rahka kulhoon. Erottele joukkoon keltuaiset, laita valkuaiset toiseen kulhoon.
  2. Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana.
  3. Vaahdota kerma. Lopuksi vatkaa sekaisin mämmi-rahka-keltuaisseos. Yhdistä vaahdot siihen kevyesti nostellen.
  4. Kaada jäädykemassa kelmulla vuorattuun tai voideltuun jäädyke-/kakkuvuokaan (tilavuus n. 1,5 l). Pakasta vähintään 4h, mieluiten yön yli.
  5. Ota jäädyke huoneenlämpöön 15 min ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele esim. suklaamunilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)