Mandariini-vadelmapiiras

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Mandariini-vadelmapiiras

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

2 h

Leivontafoorumin huhtihaaste oli oranssi ja kaverina joku muu väri. Tässä Mimosan piiraassa yhdistyy kirpeä vadelma, raikas mandariini ja täyte, johon fariinisokeri tuo ihanaa makeutta. Haasteessa jaettu 3. sija.

Ainekset

Piirakan pohja

150g Valion voita tai margariini
1dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta

Pohjan päälle

Valmista lemon curd-tahnaa
100g vadelmia

Täyte

2,5dl Valion vispikermaa
200g Valion ranskankermaa
1,5dl fariinisokeria

Täytteen päälle

1 iso tölkki mandariineja omassa mehussa
50-100g vadelmia

Kiille

2dl vettä
1dl hyytelösokeria

Ohje

  1. Työvaiheet

  2. 1. Valmista pohja vaahdottamalla voi ja sokeri, vaahdotusaika on noin 10 minuuttia.
  3. 2. Sekoita kananmuna varovasti joukkoon ja siirry tässä vaiheessa sekoittamaan taikinaa vaikkapa nuolijan avulla.
  4. 3. Lopuksi taikinaan lisätään kuivat aineet, sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään voidellun piirakkavuoan pohjalle.
  5. 4. Pohjaa paistetaan +200 asteessa n.10 minuuttia. Pohjan ei ole tarkoitus saada väriä uunissa!
  6. 5. Levitä jäähtyneen pohjan päälle kerros lemoncurdia, eli sitruunatahnaa. Tähän voi käyttää myös itse tehtyä sitruunakiisseliä, mutta kaupan valmiissa lemoncurdissa on mielestäni kivan kirpeä maku ja se sopii tähän tosi hyvin!
  7. 6. Ripottele sitruunatahnan päälle 100g vadelmia.
  8. 7. Valmista täyte vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa ranskankerma ja fariinisokeri sekaisin. Lisää vaahdotettu kerma ranskankerman joukkoon, sekoita kunnolla ja kaada täyte sitruunatahnalla ja vadelmilla täytetyn pohjan päälle.
  9. 8. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa, päälle kannattaa laittaa suojaksi joko kelmua tai kakkukupu.
  10. 9. Seuraavana päivänä valmistetaan kiille. Kiehauta kattilassa 2dl vettä, sekoita joukkoon 1dl hyytelösokeria ja kuumenna seos. Anna jäähtyä ja asettele sillä aikaa täytteen päälle mandariinilohkoja sekä vadelmia.
  11. 10. Kaada kiillettä lusikan avulla mandariinien ja vadelmien päälle.
  12. 11.Sitten vielä hetkeksi jääkaappiin jotta kiille hyytyy kunnolla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö