Mango-passionjäätelö

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Mango-passionjäätelö

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

6 h

Itse tehdystä kondensoidusta valmistettu raikas mango-passionjäätelö sopii juhlien jälkiruuaksi tai herkutteluun arkena. Tätä reseptiä kannattaa kokeilla, vaikkei muuten olisi kokemusta jäätelön tekemisestä itse! Resepti on Kakkutaikuri-bloggaajan käsialaa.

Ainekset

Itse tehty kondensoitu maito

5 dl
200 g
kidesokeria

Mango-passionjäätelö

100 g
mangososetta
50 g
passionpyreetä
¼ dl
glukoosisiirappia
4 dl
Valio vispikerma UHT HYLA®
200 g
itse tehtyä kondensoitua maitoa

Ohje

  1. Kondensoitu maito

  2. Lisää aineet kattilaan, kuumenna kunnes ensimmäiset kuplat ilmestyvät.
  3. Vähennä lämpöä miedommalle ja anna kiehua n. tunnin verran kunnes maito on kiehunut yhteen kolmasosaan alkuperäisestä tilavuudestaan ja on saanut hieman rusehtavan värin.
  4. Anna jäähtyä kylmäksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmävesihauteella.
  5. Jäätelö

  6. Sekoita keskenään mangosose, passionpyre sekä glukoosisiirappi.
  7. Vaahdota vispikerma yhdessä kondensoidun maidon kanssa. Vaahto saa olla pursotettavaa, muttei kuitenkaan paakkuasteella. Se löysenee kun siihen lisätään hedelmäsoseet.
  8. Sekoita hedelmäsose kermavaahtoon.
  9. Pakasta laakeassa kannellisessa astiassa ainakin neljä-viisi tuntia, kunnes jäinen.
  10. Anna pehmentyä hetki ennen tarjoilua mikäli haluat pyörittää palloja.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö