Mangosuklaamousse

Reseptiyhteistyö: viola-reseptit

Mangosuklaamousse

Reseptiyhteistyö: viola-reseptit

15 min

Herkullisen pehmeä mangosuklaamousse on helppo mutta näyttävä jälkiruoka. Koristele mangosuklaamousse haluamallasi tavalla esim. marjoilla, hedelmillä tai syötävillä kukilla. Mangosuklaamoussesta saat myös helpon kakun hyydyttämällä mousen keksinmurujen päälle.

Ainekset

150 g
valkosuklaata
25 g
Valio voi
2 dl
200 g
Valio Viola® mango tuorejuusto´laktoositon
2 kpl
passionhedelmää

Ohje

  1. Paloittele valkosuklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa tai vesihauteessa. Kun valkosuklaa on hieman pehmennyt nosta kulho kuumasta, voin ja kulhon lämpö riittää sulattamaan lopun suklaan eikä valkosuklaa pääse palamaan. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mango tuorejuusto. Sekoita joukkoon vielä suklaaseos ohuena nauhana. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha mangosuklaamoussen joukkoon. Sekoita kevyesti sekaisin. Nostele mangosuklaamoussea annosmaljoihin. Anna maustua ja jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ennen tarjoilua.
  3. Vinkki! Mangosuklaamoussen voi hyydyttää liivatteella keksinmurujen päälle ja tarjoilla juustokakun tapaan. Liota 4 liivatelehteä kylmässä vedessä. Kuumenna 3 rkl limetin- tai sitruunanmehua ja purista liivatelehdet mehun joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja kaada moussen joukkoon ohuena nauhana. Kaada seos irotpohjavuokaan keksimuruista ja voista tehdyn pohjan päälle. Anna jähmettyä viileässä vähintään 4 tuntia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö