Mangotiramisu

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

Mangotiramisu

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

45 min

Helppo, kaunis ja raikas mukaelma tiramisusta koristellaan valkosuklaaraasteella ja kauden tuoreilla marjoilla.

Ainekset

Suklaakääretorttupohja

3 kpl
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
perunajauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 kpl
kananmunaa
¾ dl
sokeria
400 g
Valio Viola® mango tuorejuusto laktoositon

Kostutus

1 dl
vettä
3 rkl
sitruunamehua
½ dl
sokeria

Pinnalle

50 g
valkosuklaata
kauden tuoreita marjoja

Ohje

  1. Valmista kääretorttupohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi paksuksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi nuolijalla.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
  3. Laita pöydälle valmiiksi toinen leivinpaperi ja ripottele sille sokeria. Kumoa valmis torttupohja heti kuumana sokeroidun paperin päälle paistopaperin reunoista pidellen. Poista paistopaperi kuumana. Anna levyn jäähtyä leivinliinan alla.
  4. Valmista täyte. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Sekoita keltaiset ja sokeri vaaleankeltaiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Vatkaa myös valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto tuorejuustoseokseen muutamassa erässä rauhallisesti käännellen.
  5. Sekoita kostutusliemi.
  6. Leikkaa torttupohja kahteen osaan. Nosta toinen esimerkiksi lasagnevuoan pohjalle. Kostuta hyvin. Lusikoi puolet tuorejuustoseoksesta torttupohjalle. Nosta toinen torttupohja päälle ja kostuta. Levitä loppu täyte päälle.
  7. Raasta pinnalle valkosuklaata ja koristele tuoreilla marjoilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö