Mansikka-basilikakakku

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Mansikka-basilikakakku

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

45 min

Mansikka-basilikakakussa maistuu kesä parhaimmillaan. Kakun täytteeseen tuo raikasta makua tuore basilika, jota makeat mansikat täydentävät.

Ainekset

Pohja

200 g
Digestive-keksejä
75 g
Valio voita

Basilikatäyte

1 kpl
lime
25 kpl
basilikaa, tuore lehti
200 g
½ dl
sokeria
4 dl
Valio kuohukermaa
5 kpl
liivatelehteä

Mansikkakiille

250 g
mansikoita
¾ dl
sokeria
½ dl
vettä
4 kpl
liivatelehteä

Koristeluun

tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Valmista pohja murskaamalla keksit tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Aseta irtopohjavuoan reunus kakkulautasen päälle ja painele keksimuru tiiviiksi pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista täyte puristamalla limen mehu tehosekoittimeen. Lisää tuoreet basilikan lehdet ja soseuta tasaiseksi.
  3. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon sokeri sekä lime-basilikaseos. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon.
  4. Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja lisää 5 kpl liivatelehtiä samalla sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin jähmettymään.
  5. Valmista kiille mittaamalla kattilaan mansikat, vesi ja sokeri. Keitä seosta parin minuutin ajan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi liivatelehdet hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä hiukan, jotta seos ei ole enää kuumaa ja kaada varovasti kakun pintaan.
  6. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Poista irtopohjavuoan reunus ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö