Mansikka-Raparperimaljat

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Mansikka-Raparperimaljat

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

1 h

Leivontafoorumin extra-rahka-haaste 2013/5. Valion raati poimi tällä kertaa kolme mieleisintään ja tässä PIKKUMURUSEN toteutus: Kesän mansikkakausi lähestyy ja mansikan rinnalle sopii hyvin raikas raparperi.

Ainekset

RAPARPERITAHNA:
300 g raparperia pilkottuna, tilkka vettä
90 g ruokosokeria
60 g Valion voita
1 iso kananmuna
1 iso keltuainen
5 g maissitärkkelystä
MANSIKKAMOUSSE:
400 g Valion makeaa mansikkarahkaa
250 g mascarpone -juustoa, 1 dl mansikkasurvosta, 2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
tuoreita mansikoita
SEESAMtuilet:
65 g tomusokeria
20 g vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
40 g vettä
30 g Valion voista voisulaa
15 g sesaminsiemeniä

Ohje

  1. Raparperitahnan valmistus:

  2. Mittaa raparperi ja vesi kattilaan. Keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää vettä tarvittaessa. Soseuta raparperit sauvasekoittimella hienoksi soseeksi ja paseeraa vielä siivilän läpi. Sosetta tarvitaan 200 g. Mittaa valmis sose ja kaikki muut aineet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes voi on sulanut. Nosta lämpöä ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Siivilöi valmis tahna, jotta mahdolliset keittämisen aikana syntyneet kokkareet jäävät pois. Jäähdytä ja jaa maljojen pohjalle.
  3. Rahkamoussen valmistus:

  4. Vispaa rahka ja juusto sekaisin. Lisää muut ainekset ja sekoita. Jaa maljoihin raparperitahnan päälle. Pilko pinnalle tuoreita mansikoita. Nosta kylmään.
  5. Sesamtuilet:

  6. Sekoita sokerit ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja sulatettu voi. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää siemenet ja sekoita. Nosta kylmään tunniksi. Nostele teelusikalla taikinaa uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä ihan ohuiksi kiekoiksi. Jätä muutamia senttejä kiekkojen väliin, tuilet leviävät/valuvat pitkin peltiä jonkin verran. Paista 190 asteessa kauniin ruskeiksi, noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele maljat kekseillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö