Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
3 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.91
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRaparperikakkupohjat
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- 5 dl (620 g) raparperia paloiteltuna
- 100 g valkosuklaata paloiteltuna
Täyte ja kuorrutus
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikkaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 prk (à 2.5 dl) Valio mansikkakermaa
- 3 rkl vaniljakreemijauhetta
Koristeluun
- 1 prk (2,5 dl) Valio mansikkakermaa
- 200 g mansikoita
- 100 g valkosuklaata
- 100 g ruby-suklaata
- 0 kg syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
- Kaada taikina kolmeen leivinpaperilla pohjustettuun Ø 18 - 20 cm:n irtopohjavuokaan.
- Painele pinnalle raparperi ja valkosuklaa.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 25 min. (Voit paistaa taikinan myös uunipellillä levynä, paistoaika on silloin n. 20 min.)
- Anna pohjien jäähtyä hyvin.
- Vatkaa rahka ja kerma tasaiseksi. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe.
- Levitä kuorrutus kakkupohjien väliin ja pinnalle. Nosta jääkaappiin.
- Keitä puoli purkkia kermaa paksuksi kastikkeeksi ja tee valumat kakun reunalle.
- Sulata valko- ja ruby-suklaat erikseen. Tee valkosuklaalla valumat mansikkavalumien väliin. Dippaa mansikat suklaissa ja valuta toisen väristä suklaata raidoiksi pinnalle. Anna jähmettyä.
- Valmista lopuista suklaista koristeet. Levitä loppu valkosuklaa leivinpaperille ohuelti ja valuta ruby-suklaata päälle tai päinvastoin. Anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
- Vaahdota loppu kerma. Koristele mansikoilla, kermapursotuksilla, suklaakoristeilla ja kukilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
204 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
22,2 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäviä kukkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.