Mansikka-valkosuklaakakku

Mansikka-valkosuklaakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Mansikka-valkosuklaakakku

Mansikka-valkosuklaakakku

Tämä näyttävä mansikkakakku kootaan raparperipiirakkapohjista, joissa maistuvat paahdetut valkosuklaapalat. Koristeissa leikitellään valko- ja rubysuklaalla erilaisissa muodoissa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
koristelu
1 h
jäähdytys
2 h
Yhteensä
3 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta

Raparperikakkupohjat

250 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
leivinjauhetta
5 dl
raparperia paloiteltuna
100 g
valkosuklaata paloiteltuna

Täyte ja kuorrutus

2 prk (à 200 g)
2 prk (à 2,5 dl)
3 rkl
vaniljakreemijauhetta

Koristeluun

1 prk (2,5 dl)
200 g
mansikoita
100 g
valkosuklaata
100 g
ruby-suklaata
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina kolmeen leivinpaperilla pohjustettuun Ø 18 - 20 cm:n irtopohjavuokaan.
  4. Painele pinnalle raparperi ja valkosuklaa.
  5. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 25 min. (Voit paistaa taikinan myös uunipellillä levynä, paistoaika on silloin n. 20 min.)
  6. Anna pohjien jäähtyä hyvin.
  7. Vatkaa rahka ja kerma tasaiseksi. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe.
  8. Levitä kuorrutus kakkupohjien väliin ja pinnalle. Nosta jääkaappiin.
  9. Keitä puoli purkkia kermaa paksuksi kastikkeeksi ja tee valumat kakun reunalle.
  10. Sulata valko- ja ruby-suklaat erikseen. Tee valkosuklaalla valumat mansikkavalumien väliin. Dippaa mansikat suklaissa ja valuta toisen väristä suklaata raidoiksi pinnalle. Anna jähmettyä.
  11. Valmista lopuista suklaista koristeet. Levitä loppu valkosuklaa leivinpaperille ohuelti ja valuta ruby-suklaata päälle tai päinvastoin. Anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
  12. Vaahdota loppu kerma. Koristele mansikoilla, kermapursotuksilla, suklaakoristeilla ja kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
306 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.