Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mansikka-valkosuklaakakku

Tämä näyttävä mansikkakakku kootaan raparperipiirakkapohjista, joissa maistuvat paahdetut valkosuklaapalat. Koristeissa leikitellään valko- ja rubysuklaalla erilaisissa muodoissa.

Mansikka-valkosuklaakakku
Mansikka-valkosuklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Raparperikakkupohjat

  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 5 dl (620 g) raparperia paloiteltuna
  • 100 g valkosuklaata paloiteltuna

Täyte ja kuorrutus

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikka
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g mansikka laktoositon
  • 2 prk (à 2.5 dl) Valio mansikkakermaa
  • 3 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristeluun

  • 1 prk (2,5 dl) Valio mansikkakermaa
  • 200 g mansikoita
  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g ruby-suklaata
  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina kolmeen leivinpaperilla pohjustettuun Ø 18 - 20 cm:n irtopohjavuokaan.
  4. Painele pinnalle raparperi ja valkosuklaa.
  5. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 25 min. (Voit paistaa taikinan myös uunipellillä levynä, paistoaika on silloin n. 20 min.)
  6. Anna pohjien jäähtyä hyvin.
  7. Vatkaa rahka ja kerma tasaiseksi. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe.
  8. Levitä kuorrutus kakkupohjien väliin ja pinnalle. Nosta jääkaappiin.
  9. Keitä puoli purkkia kermaa paksuksi kastikkeeksi ja tee valumat kakun reunalle.
  10. Sulata valko- ja ruby-suklaat erikseen. Tee valkosuklaalla valumat mansikkavalumien väliin. Dippaa mansikat suklaissa ja valuta toisen väristä suklaata raidoiksi pinnalle. Anna jähmettyä.
  11. Valmista lopuista suklaista koristeet. Levitä loppu valkosuklaa leivinpaperille ohuelti ja valuta ruby-suklaata päälle tai päinvastoin. Anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
  12. Vaahdota loppu kerma. Koristele mansikoilla, kermapursotuksilla, suklaakoristeilla ja kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 204 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 22,2 g
Rasva 11 g
Tyydyttynyt rasva 6,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search