Mansikkainen lettukakku

Mansikkainen lettukakku

Mikä tuo kesän? Lettukestit ja mansikat. Rakenna letuista yhtä aikaa näyttävä ja rento jälkiruoka tai kahvipöydän komeus kokoamalla lettuja, marjoja, mansikoita ja mansikkarahkaa kerroksittain kakuksi. Maistuu varmasti muksusta vaariin!

20 min
helppo
171 kcal / 100g
5
5

Ainekset10 annosta

10 annosta

Kauralettutaikina

3 dl
kaurahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
6 dl
3
kananmunaa
2 rkl
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa

Täyte ja koristelu

1 l (n. 500 g)
tuoreita mansikoita
4 dl
1 rkl
sokeria
3 prk (à 200 g)
1 dl
mansikkahilloa

Paistamiseen

Ohje

  1. Kauraletut

  2. Mittaa kaurahiutaleet blenderiin. Käytä konetta, kunnes hiutaleet ovat hienoa jauhoa.
  3. Lisää muut raaka-aineet ja sekoita blenderissä lettutaikinaksi.
  4. Anna taikinan tekeytyä 10 - 15 min. Käytä konetta hetki ennen kuin aloitat paistamisen. Näin taikina sekoittuu tasaiseksi ja kuohkeutuu.
  5. Kuumenna Oivariini lettupannussa ja paista taikinasta lettuja (n. Ø 20 cm). Kakkuun tarvitset 6 - 8 lettua.
  6. Täyte ja kokoaminen

  7. Perkaa ja viipaloi mansikat. Jätä osa kokonaisiksi koristelua varten.
  8. Vaahdota kerma ja sokeri.
  9. Levitä letuille mansikkarahkaa. Kansiletun päällystämisidean voit katsoa halutessasi kuvasta.
  10. Kokoa päällystetyt letut kakuksi, laittaen väleihin vielä kermavaahtoa ja mansikoita sekä muutamaan väliin hilloa.
  11. Koristele kansilettu kermavaahdolla, mansikkarahkalla sekä mansikoilla.
  12. Tarjoa lettukakku jälkiruokana tai kesäjuhlien kakkuna. Leikkaaminen sujuu kätevimmin veitsellä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
171 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›