Mansikkakakku

Reseptiyhteistyö: olgan-kotona

Mansikkakakku

Reseptiyhteistyö: olgan-kotona

1 h

Perinteinen mansikkakakku saa sisälleen intiaanisokerista tehdyn kreemin.

Ainekset

Pohja

4 kpl
munaa
intiaanisokeria
spelttijauhoja
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kreemi

2 dl
maitoa
¾ dl
intiaanisokeria
½ dl
perunajauhoja
1 rkl
voita
1 tl
vaniljasokeria

Lisäksi tarvitset kakkuun

sitruunamehua
4 dl
Valio vispikerma UHT HYLA®
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 l
mansikoita

Ohje

  1. Valmista ensin kakkupohja

  2. Riko munat juomalasiin. Ota viereen toinen samanlainen lasi ja mittaa siihen saman verran intiaanisokeria. Vatkaa munat ja sokeri.
  3. Mittaa kolmanteen samanlaiseen lasiin jauhot niin, että lasissa on puolet perunajauhoja ja puolet speltti- tai vehnäjauhoja. Lisää lasiin myös leivinjauhe.
  4. Siivilöi ja sekoita varovasti jauholasillinen kuohkean muna-sokerivaahdon joukkoon
  5. Kumoa taikina irtopohjavuokaan ja paista 160°c ½ tuntia.
  6. Tee seuraavaksi kakun väliin tuleva kreemi.

  7. Sekoita kattilassa kaikki muut aineet paitsi vaniljasokeri.
  8. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna voimakkaasti sekoittaen kunnes seos on paksua.
  9. Jäähdytä kreemi välillä sekoittaen. Lisää vasta jäähtyneeseen seokseen vaniljasokeri.
  10. Kakun kokoaminen

  11. Halkaisen kakkupohja kahtia. Kostuta kakku intiaanisokerilla sekä sitruunalla maustetulla vedellä.
  12. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se vaniljasokerilla ja hunajalla, tarkista maku, jos pidät makeasta, lisää hunajaa.
  13. Lisää kreemin sekaan muutama desi kermavaahtoa, ja levitä kreemi kakun pohjakerroksen päälle. Pilko kreemin päälle kerros mansikan paloja.
  14. Käännä päälle kakkuopohjan toinen kerros. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele kokonaisilla mansikoilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö