Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mansikkaperhonen

Uutta ilmettä mansikkaiseen klassikkokakkuun saat, kun teet siitä perhosen. Leikkaa kakku täyttämisen jälkeen, mutta ennen kuorruttamista, kahteen osaan. Käännä puolikkaiden kaarevat puolet vastakkain ja kuorruta sekä koristele.

Mansikkaperhonen
Mansikkaperhonen

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • ½ dl
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 6 liivatelehteä ja tilkka maitoa
  • 400 g mansikoita
  • 1¼ dl sokeria
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 4 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus (ja pursotus)

  • 5-6 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 0 kg after eight -minttutäytteistä tummaa suklaata
  • 0 kg sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  2. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 30 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 20 min.
  3. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä 2 osaan.
  4. Vuoraa kakkuvuoka (jossa pohja on paistettu) tuorekelmulla. Pane kakun päällimmäinen puolisko ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta leikkauspinta vaniljamaitojuomalla.
  5. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään 5 - 10 min ajaksi. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Sekoita marjoihin sokeri, käytä sitä marjojen makeuden mukaan. Anna maustua hetki. Lisää joukkoon rahka. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Lisää kerma marja-rahkaseokseen.
  6. Purista liivatelehdistä vesi. Sulata ne kiehuvan kuumaan maitojuomaan. Sekoita seos huolella marjarahkaan. Kaada seos vuokaan. Kostuta kakkupohjan toinen puolisko leikkauspinnalta. Nosta levy täytteen päälle paistopinta ylöspäin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Kumoa kakku työlaudalle. Leikkaa täytetty kakku puoliksi. Siirrä kakunpuolikkaat varoen tarjoiluvadille kaarevat osat vastakkain. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Kuorruta kakku päältä ja reunoilta aaltomaisesti kermavaahdolla (tai kuorruta kakku ohuesti kermavaahdolla ja jätä loppu kerma reunojen pursotukseen). Koristele mansikoilla, after eight -suklaalla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vadelmaperhonen

  1. Käytä mansikoiden sijaan täytteeseen 400 g (n. 4 1/4 dl) soseutettuja vadelmia. Tarkista sokerin riittävyys. Koristele mansikoiden sijaan vadelmilla.

Vinkki

Korvaa 2 dl mansikoista punaherukoilla. Ne lisäävät kakun raikkautta. Lisää sokeria maun mukaan.

Jos käytät pakastemarjoja, anna niiden sulaa kunnolla. Mikäli marja-kermaseos on liian kylmä liivateseosta lisättäessä, kakku ei hyydy tasaisesti.

Tarvittaessa tarkista suklaan laktoosipitoisuus.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 16,9 g
Rasva 15,1 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • after eight -minttutäytteistä tummaa suklaata
  • sitruunamelissan lehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search