Mansikkaperhonen

Mansikkaperhonen

11 h 30 min
keskitaso
228 kcal / 100g
0
0

Uutta ilmettä mansikkaiseen klassikkokakkuun saat, kun teet siitä perhosen. Leikkaa kakku täyttämisen jälkeen, mutta ennen kuorruttamista, kahteen osaan. Käännä puolikkaiden kaarevat puolet vastakkain ja kuorruta sekä koristele.

Ainekset

15 annosta

Kakkupohja

3
kananmunaa
1 dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

½ dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

6
liivatelehteä + 1 rkl maitoa
8 dl (400 g)
mansikoita
n. 1 1/4 dl
sokeria
1 prk (250 g)
4 dl
2 tl
vaniljasokeria

Kuorrutus (ja pursotus)

5 - 6 dl
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

Päälle

5 dl
tuoreita mansikoita
after eight -minttutäytteistä tummaa suklaata
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  2. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 30 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 20 min.
  3. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä 2 osaan.
  4. Vuoraa kakkuvuoka (jossa pohja on paistettu) tuorekelmulla. Pane kakun päällimmäinen puolisko ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta leikkauspinta vaniljamaitojuomalla.
  5. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään 5 - 10 min ajaksi. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Sekoita marjoihin sokeri, käytä sitä marjojen makeuden mukaan. Anna maustua hetki. Lisää joukkoon rahka. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Lisää kerma marja-rahkaseokseen.
  6. Purista liivatelehdistä vesi. Sulata ne kiehuvan kuumaan maitojuomaan. Sekoita seos huolella marjarahkaan. Kaada seos vuokaan. Kostuta kakkupohjan toinen puolisko leikkauspinnalta. Nosta levy täytteen päälle paistopinta ylöspäin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Kumoa kakku työlaudalle. Leikkaa täytetty kakku puoliksi. Siirrä kakunpuolikkaat varoen tarjoiluvadille kaarevat osat vastakkain. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Kuorruta kakku päältä ja reunoilta aaltomaisesti kermavaahdolla (tai kuorruta kakku ohuesti kermavaahdolla ja jätä loppu kerma reunojen pursotukseen). Koristele mansikoilla, after eight -suklaalla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki

* Korvaa 2 dl mansikoista punaherukoilla. Ne lisäävät kakun raikkautta. Lisää sokeria maun mukaan. * Jos käytät pakastemarjoja, anna niiden sulaa kunnolla. Mikäli marja-kermaseos on liian kylmä liivateseosta lisättäessä, kakku ei hyydy tasaisesti.* Tarvittaessa tarkista suklaan laktoosipitoisuus. * Käytä mansikoiden sijaan täytteeseen 400 g (n. 4 1/4 dl) soseutettuja vadelmia. Tarkista sokerin riittävyys. Koristele mansikoiden sijaan vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
16 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)