Kiehauta vesi isossa kattilassa (vetoisuus n. 4 l). Nosta levyltä. Sulata joukkoon sokerit.
Lisää mehujuoma. Kun neste on haaleaa / kädenlämpöistä, liuota pieni nokare hiivaa (puolikkaan pikkurillin pään kokoinen pala) tilkkaseen vettä tai simapohjaa ja sekoita se simaan.
Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Leikkaa viipaleiksi ja lisää joukkoon.
Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Poista sitruunaviipaleet. Pullota juoma. Laita halutessasi jokaiseen pulloon 4-5 karpaloa tai rusinaa. Jos käytät karpaloita ja haluat niiden nousevan pintaan, laita pullon pohjalle hieman sokeria (1/2 tl sokeria / 0,5 l simaa). Säilytä jääkaapissa 2 - 3 päivää.
Tarjoa vappujuomana, lastenjuhlissa tai raikkaana kesäjuomana.