Mansikkasima

Mansikkasima

72 h 15 min
helppo
38 kcal / 100g
1
1

Helppotekoinen punainen sima, joka maistuu vapun lisäksi lastenjuhlissa sekä raikkaana virkistysjuomana.

Ainekset

3 litraa
1 l
vettä
1 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
2 l
1
sitruuna
pieni pala (nokare)
hiivaa
½ dl
kuivattuja karpaloita

Ohje

  1. Kiehauta vesi isossa kattilassa (vetoisuus n. 4 l). Nosta levyltä. Sulata joukkoon sokerit.
  2. Lisää mehujuoma. Kun neste on haaleaa / kädenlämpöistä, liuota pieni nokare hiivaa (puolikkaan pikkurillin pään kokoinen pala) tilkkaseen vettä tai simapohjaa ja sekoita se simaan.
  3. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Leikkaa viipaleiksi ja lisää joukkoon.
  4. Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  5. Poista sitruunaviipaleet. Pullota juoma. Laita halutessasi jokaiseen pulloon 4-5 karpaloa tai rusinaa. Jos käytät karpaloita ja haluat niiden nousevan pintaan, laita pullon pohjalle hieman sokeria (1/2 tl sokeria / 0,5 l simaa). Säilytä jääkaapissa 2 - 3 päivää.
  6. Tarjoa vappujuomana, lastenjuhlissa tai raikkaana kesäjuomana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
38 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
0 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
2 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön29.4.2018 kello 11:23
Laitan simaan mansikan tilalle pihlajanmarjamehua kerron sitten miltä maistui