Mansikkasima

Mansikkasima
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Mansikkasima

Mansikkasima

Helppotekoinen punainen sima, joka maistuu vapun lisäksi lastenjuhlissa sekä raikkaana virkistysjuomana.

Valmistusaika

Työaika
15 min
jääkaapissa
24 h
jääkaapissa
24 h
tekeytyminen
24 h
Yhteensä
72 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset3 litraa

3 litraa
1 l
vettä
1 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
2 l
1
sitruuna
pieni pala (nokare)
hiivaa
½ dl
kuivattuja karpaloita

tai 0.5 dlrusinoita

Ohje

  1. Kiehauta vesi isossa kattilassa (vetoisuus n. 4 l). Nosta levyltä. Sulata joukkoon sokerit.
  2. Lisää mehujuoma. Kun neste on haaleaa / kädenlämpöistä, liuota pieni nokare hiivaa (puolikkaan pikkurillin pään kokoinen pala) tilkkaseen vettä tai simapohjaa ja sekoita se simaan.
  3. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Leikkaa viipaleiksi ja lisää joukkoon.
  4. Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  5. Poista sitruunaviipaleet. Pullota juoma. Laita halutessasi jokaiseen pulloon 4-5 karpaloa tai rusinaa. Jos käytät karpaloita ja haluat niiden nousevan pintaan, laita pullon pohjalle hieman sokeria (1/2 tl sokeria / 0,5 l simaa). Säilytä jääkaapissa 2 - 3 päivää.
  6. Tarjoa vappujuomana, lastenjuhlissa tai raikkaana kesäjuomana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
38 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›