Siirry sisältöön
Mansikkatäytekakku

Mansikkatäytekakku

Kesäinen kakku syntyy nopeasti ja vaivattomasti, jos käytät apuna kaupan valmista kakkupohjaa ja runsaasti mansikkaa. Voit tehdä kakkupohjan myös itse, ks. ohje Täytekakkupohjat palvelustamme.

Mansikkatäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 munan kakkupohja

Kostutukseen

  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • ½ rkl vaniljasokeria

Täyte

  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikka
    Valio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g mansikka laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • 350 g mansikoita

Koristeluun

  • 0 kg mansikoita
  • 0 kg punaherukoita

Ohje

  1. Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
  2. Kostuta levyt vaniljamaidolla leikkauspinnan puolelta. Kostuta enemmän reunoilta kuin keskeltä.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä alimman levyn pintaan 1/3 kerma-rahkaseoksesta.
  4. Viipaloi rahkan päälle mansikoita. (Ripota marjoille tarvittaessa hiukan sokeria marjojen makeudesta riippuen.)
  5. Nosta päälle keskimmäinen, kostutettu kakkulevy. Täytä kuten edellä.
  6. Nosta kakkupohjan kansi päälle. Levitä pinnalle loppu kerma-rahkaseos.
  7. Koristele marjoilla.

Vinkki

Voit käyttää kaupan valmista kakkupohjaa ja tai tehdä sen itse. Katso ohje täytekakkupohjat palvelustamme.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 208 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 18,5 g
Rasva 12,8 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mansikoita
  • punaherukoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search