Mansikkatäytekakku

Mansikkatäytekakku

30 min
helppo
213 kcal / 100g
4
2

Kesäinen kakku syntyy nopeasti ja vaivattomasti, jos käytät apuna kaupan valmista kakkupohjaa ja runsaasti mansikkaa. Voit tehdä kakkupohjan myös itse, ks. ohje Täytekakkupohjat palvelustamme.

Ainekset

12 annosta

Pohja

4
munan kakkupohja

Kostutukseen

1 dl
½ rkl
vaniljasokeria

Täyte

2 prk (à 2 dl)
2 prk (à 200 g)
1 rkl
sokeria
7 dl
mansikoita

Koristeluun

mansikoita
punaherukoita

Ohje

  1. Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
  2. Kostuta levyt vaniljamaidolla leikkauspinnan puolelta. Kostuta enemmän reunoilta kuin keskeltä.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä alimman levyn pintaan 1/3 kerma-rahkaseoksesta.
  4. Viipaloi rahkan päälle mansikoita. (Ripota marjoille tarvittaessa hiukan sokeria marjojen makeudesta riippuen.)
  5. Nosta päälle keskimmäinen, kostutettu kakkulevy. Täytä kuten edellä.
  6. Nosta kakkupohjan kansi päälle. Levitä pinnalle loppu kerma-rahkaseos.
  7. Koristele marjoilla.

Vinkki

* Voit käyttää kaupan valmista kakkupohjaa ja tai tehdä sen itse. Katso ohje täytekakkupohjat palvelustamme.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
213 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
12 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)