Mantelikakku hätävaraksi

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Mantelikakku hätävaraksi

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Hellan ja viinilasin välissä ja Chez Jasu valmistivat Sasu Laukkosen ohjeen mukaan hätävaramantelikakun, joka on helppo ja nopea valmistaa yllättävässäkin tilanteessa.

Ainekset

3 dl
mantelijauhetta
½ dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 ½ tlk
leivinjauhetta
suolaa
vaniljasokeria
sitruunan kuori
2 kpl
valkuaista
½ dl
sulatettua voita
1 pieni
tuoretta rosmariinia
¾ dl
vettä

Ohje

  1. Sulata voi ja silputtu rosmariini. Anna voin jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää joukkoon valkuaiset, jäähtynyt voisula, sitruunankuori ja vesi.
  4. Sekoita erittäin hyvin sormin. Kaada taikina voideltuihin muffinssivuokiin. Täytä kaksi kolmasosaa muffinssivuoasta.
  5. Laita uuniin 180-asteeseen n. 8 minuuttia. Kun pinta halkeilee, ota kiireesti ulos uunista.
  6. Anna jäähtyä hetkisen ja tarjoile.
  7. Rosmariinin sijasta taikinaan voi lisätä vaikka timjamia tai muuta mieluisaa yrttiä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö