Mantelinen marjajäädyke

Mantelinen marjajäädyke
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mantelinen marjajäädyke

Mantelinen marjajäädyke

Tämän jäädykkeen salaisuus on rouhituista manteleista ja sokerista valmistettu nougat, joka antaa suutuntumaa pehmeään jäädykkeeseen.

Valmistusaika

Työaika
30 min
pakastimessa
10 h
Yhteensä
10 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta
½ dl
sokeria
60 g (1 dl)
kuorittuja manteleita
4 dl
5 - 7 dl (300 g)
vadelmia
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 - 3 rkl
vadelmalikööriä

Ohje

  1. Hienonna mantelit rouheeksi. Mittaa sokeri puhtaalle ja kuivalle paistinpannulle. Ruskista hitaasti kunnes sokeri on vaaleanruskeaa. Sekoita rouhitut mantelit sokerin joukkoon. Kaada seos leivinpaperille, anna jäähtyä
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi nugaa veitsellä karkeaksi jäähtyneenä.
  3. Sulata marjat ja soseuta ne. Lisää marjasoseeseen sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kermavaahtoon nugaarouhe ja marjasose. Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan. Pakasta yön yli.
  4. Ota jääkaappiin n. 30 min ennen tarjoilua. Koristele marjoilla.
Vinkki

Vinkki

Käytä vadelmien tilalla 2 1/2 dl (150 g) karpaloita tai puolukoita. Lisää halutessasi 2 - 3 rkl karpalolikööriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
270 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›