Mantelipohjainen halvatorttu

Mantelipohjainen halvatorttu

40 min
helppo
259 kcal / 100g
1
1

Kun käytät vuoassa korppujauhotuksen tilalta leivinpaperia, saat tästä tortusta gluteenittoman. Kokeile halutessasi halvan tilalta täytteeseen mantelimassaa.

Ainekset

8 annosta
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 pussi (75 g)
mantelijauhetta
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

½ dl
Valio maitoa
½ tl
vaniljasokeria

Päälle

1 - 2 prk (à 200 g)
½ - 1 rkl
pikakahvijauhetta
50 g
halvaa (vaniljanmakuista)

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka (Ø n. 23 cm) tai laita vuokaan leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen. Kaada taikina vuokaan.
  2. Paista 175 asteessa n. 15 min. Kumoa hiukan jäähtynyt pohja vadille.
  3. Kostuta täysin jäähtynyt pohja vaniljamaidolla. Yhdistä rahka ja pikakahvijauhe ja lusikoi pohjalle. Ripota pinnalle vaniljahalvaa. Halutessasi voit sekoittaa osan halvamurusta rahkan joukkoon.
  4. Koristele halutessasi siemenettömillä viinirypäleillä.

Vinkki

Ohje on gluteeniton, jos käytät korppujauhojen tilalla leivinpaperia.Voit korvata halvan raastetulla mantelimassalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
184 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)