Mantelipohjainen halvatorttu

Mantelipohjainen halvatorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mantelipohjainen halvatorttu

Mantelipohjainen halvatorttu

Kun käytät vuoassa korppujauhotuksen tilalta leivinpaperia, saat tästä tortusta gluteenittoman. Kokeile halutessasi halvan tilalta täytteeseen mantelimassaa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
15 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 pussi (75 g)
mantelijauhetta
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

½ dl
Valio maitoa

tai 0.5 dlValio Eila® maitojuomaa
½ tl
vaniljasokeria

Päälle

1 - 2 prk (à 200 g)
½ - 1 rkl
pikakahvijauhetta
50 g
halvaa (vaniljanmakuista)

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka (Ø n. 23 cm) tai laita vuokaan leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen. Kaada taikina vuokaan.
  2. Paista 175 asteessa n. 15 min. Kumoa hiukan jäähtynyt pohja vadille.
  3. Kostuta täysin jäähtynyt pohja vaniljamaidolla. Yhdistä rahka ja pikakahvijauhe ja lusikoi pohjalle. Ripota pinnalle vaniljahalvaa. Halutessasi voit sekoittaa osan halvamurusta rahkan joukkoon.
  4. Koristele halutessasi siemenettömillä viinirypäleillä.
Vinkki

Vinkki

Ohje on gluteeniton, jos käytät korppujauhojen tilalla leivinpaperia.Voit korvata halvan raastetulla mantelimassalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›