Mantelitorttu

Mantelitorttu

43 min
keskitaso
277 kcal / 100g
1
0

Mantelitortun pohja kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä ja jättää kostutettuna jääkaappiin maustumaan. Koristele tarjoilupäivänä paahdetuilla mantelilastuilla ja hedelmillä tai marjoilla.

Ainekset

8 annosta
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 pussi (50 g)
mantelijauhetta
¾ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (2 dl)
1 rkl
sokeria
2 rkl
mantelilikööriä
n. 3 dl
hedelmiä tai marjoja
½ dl
paahdettuja mantelilastuja

Kostutukseen

2 rkl
mantelilikööriä
1 rkl
vettä

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka (Ø n. 23 cm) tai laita vuokaan leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen. Kaada taikina vuokaan.
  2. Paista 200 asteessa n. 13 min. Kumoa hiukan jäähtynyt pohja vadille.
  3. Kostuta pohja liköörin ja veden seoksella. Anna vetäytyä kylmässä vähintään 4 t.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja manteliliköörillä. Lusikoi vaahto pohjalle. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla paistinpannulla keskilämmöllä. Jäähdytä.
  5. Koristele paloitelluilla hedelmillä (esim. ananaskirsikoilla tai siemenettömillä viinirypäleillä) ja mantelilastuilla.

Vinkki

* Voit valmistaa kakun gluteenittomana, kun käytät korppujauhojen sijaan vuoassa leivinpaperia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
277 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
16 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
138 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)