Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mantelitorttu

Mantelitortun pohja kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä ja jättää kostutettuna jääkaappiin maustumaan. Koristele tarjoilupäivänä paahdetuilla mantelilastuilla ja hedelmillä tai marjoilla.

Mantelitorttu
Mantelitorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 pussi (50 g) mantelijauhetta
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl mantelilikööriä
  • 3 dl hedelmiä tai marjoja
  • ½ dl paahdettuja mantelilastuja

Kostutukseen

  • 2 rkl mantelilikööriä
  • 1 rkl vettä

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka (Ø n. 23 cm) tai laita vuokaan leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen. Kaada taikina vuokaan.
  2. Paista 200 asteessa n. 13 min. Kumoa hiukan jäähtynyt pohja vadille.
  3. Kostuta pohja liköörin ja veden seoksella. Anna vetäytyä kylmässä vähintään 4 t.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja manteliliköörillä. Lusikoi vaahto pohjalle. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla paistinpannulla keskilämmöllä. Jäähdytä.
  5. Koristele paloitelluilla hedelmillä (esim. ananaskirsikoilla tai siemenettömillä viinirypäleillä) ja mantelilastuilla.

Vinkki

Voit valmistaa kakun gluteenittomana, kun käytät korppujauhojen sijaan vuoassa leivinpaperia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 281 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 24 g
Rasva 16,9 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search