Mantelitorttu (gluteeniton)

Mantelitorttu (gluteeniton)

1 h
keskitaso
317 kcal / 100g
2
3

Maistuva mantelitorttu on sekä laktoositon että gluteeniton herkku, joka maistuu kaikille herkuttelijoille.

Ainekset

8 annosta
2 pkt (à 150 g)
mantelimassaa
3
kananmunaa
3 rkl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

2 dl
1 rkl
sokeria
2 rkl
mantelilikööriä tai limettimehua

Koristeeksi

2 - 3 dl
kivettömiä vihreitä viinirypäleitä tai persikkaa kuutioina
½ dl
paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Voitele pyöreän kakkuvuoan (Ø 22 cm) reuna tai aseta siihen n. 5 cm:n levyinen leivinpaperisuikale. Aseta vuokaan pohjan peittävä leivinpaperipala.
  2. Hienonna mantelimassa monitoimikoneella. Lisää munat, anna koneen käydä edelleen. Lisää kuivat aineet seoksena. Käytä konetta vielä jonkin aikaa, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä hetken aikaa ja kumoa pohja esim. jalalliselle tarjoiluvadille. Poista paperit.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. (Jos käytät mausteena limettimehua, jätä vaahto löysähköksi ennen sen lisäämistä, koska limettimehu sakeuttaa kermavaahtoa.) Lisää sokeri sekä likööri tai limettimehu. Levitä seos täysin jäähtyneelle pohjalle.
  5. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä, jäähdytä.
  6. Koristele torttu halkaistuilla viinirypäleillä tai persikkaviipaleilla ja mantelilastuilla.

Vinkki

VINKKI Voit myös raastaa mantelimassan kartioraastinraudalla ja käyttää taikinan vatkaamiseen sähkövatkainta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
317 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
20 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
134 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)