Maria Lönnrotin kahvikakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Maria Lönnrotin kahvikakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

2 h

Leivontafoorumin marraskuu soi valinnan osallistua parin viime vuoden haasteleipomuksilla, jotka olivat kiinnostaneet aktiivijäseniämme. Amandan mielenkiinnon herätti: Vatkattu kuohukerma kahvikakun perustana, mielenkiintoinen, lisäksi mutkaton ja perinteinen. Tässä kakussa on aika tiivis, mutta pehmoinen rakenne ja hento, hienostunut maku.

Ainekset

Taikina

4,5 dl Valio kuohukermaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuorta tai 1 tl kardemummaa

Ohje

  1. Tee näin

  2. Vatkaa kuohukerma ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sokeri-kerman joukkoon.
  4. Voitele kakkuvuoka ja ripottele sokeria siihen.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 1h.
  6. Tällä ohjeella tarvitaan vuoka halkaisijaltaan 22cm ja korkeus 10cm. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö