Marin bataatti-kanaburgerit

Reseptiyhteistyö: Mari

Marin bataatti-kanaburgerit

Marin bataatti-kanaburgerit

Reseptiyhteistyö Mari

Marin bataatti-kanaburgerit

Broilerilla, grillijuustolla ja tsatsikilla täytetty bataattihampurilainen sopii nopeaksi ja kevyemmäksi arkiruoaksi tai vaikkapa perinteisemmän viikonloppuburgerin korvaajaksi.

4 Henkilölle
30 min
11 arvostelu

Ainekset4 n. 4 annosta

2 iso
bataattia
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
mustapippuria
4 kpl
broilerin fileepihvejä
200 g
Valio Eila® grillijuusto laktoositon
1 ½ rkl
2 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipulia
ruukkusalaattia
2 kpl
avokadoa

Tsatsiki

200 g
Kurkku
½ tl
suolaa
2 dl
Valio kreikkalainen jogurtti
mustapippurirouhetta
1 rkl
sitruunanmehua
½ pala
valkosipulia

Ohje

  1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku. Laita se siivilään tai lävikköön. Sekoita joukkoon suola. Anna nesteen erottua pois raasteesta. Hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki aineet. Anna maustua hetken kylmässä bataattihampurilaisten teon ajan.
  2. Pese bataatit huolellisesti ja leikkaa niistä n. 1,5 cm viipaleita. Yhteen hampurilaiseen tarvitset kaksi viipaletta.
  3. Laita viipaleet uunipellille ja sivele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paista bataattiviipaleita uunissa 225 asteessa n. 15-20 min tai kunnes harukalla koitettaessa pehmeitä.
  5. Paista pannulla kanafileet ja viipaloidut grillijuustosiivut.
  6. Viipaloi avokado, tomaatit ja punasipuli.
  7. Kokoa hampurilainen bataattiviipaleen päälle, lusikoi väliin tsatsikia ja nosta toinen bataattiviipale hatuksi.
  8. Tarjoa esim. valmiiden juuresranskalaisten kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.