Marin helppo marjapiiras

Reseptiyhteistyö: Mari

Marin helppo marjapiiras

Marin helppo marjapiiras

Reseptiyhteistyö Mari

Marin helppo marjapiiras

Tässä marjapiiraassa yhdistyvät perinteisen marjapiirakan muropohja ja juustokakkumainen täyte. Tuoreet marjat kruunaanat tämän ihanan kesäisen piiraan.

8 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset8 n. 8 annosta

pohja

150 g
1 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
400 g
Tai valmista pakastemurotaikinaa

Täyte

2 dl
200 g
2 rkl
vaniljakreemijauhetta
3 rkl
sokeria
5 dl
tuoreita marjoja

Ohje

  1. Murotaikinapohja

  2. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan kuivat aineet (sokeri, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri)
  3. Nypi ryynimäiseksi seokseksi.
  4. Sekoita joukkoon kermaviili ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa n. tunnin verran.
  6. Painele 2/3 taikinasta piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Painele taikinaa reunoille hiukan leveämmin.
  7. Jos haluat piiraaseen lettireunan kauli taikinan loppuosa suorakaiteen muotoiseksi palaksi ja leikkaa esim. taikinapyörällä siitä 9 suikaletta. Jos et tee lettireunaa käytä koko taikina pohjaan normaaliin tapaan.
  8. Letitä suikaleista kolme lettiä ja asettele ne piirakan reunoiksi korotetun pohjareunan päälle.
  9. Leikkaa leivinpaperista pohja-alueen kokoinen pala ja laita pohjalle. Kaada päälle esim. herneitä, jotta pohja-alue ei kohoa paistettaessa. Älä peitä lettireunusta leivinpaperilla
  10. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 15-20 min.
  11. Anna pohjan jäähtyä.
  12. Täyte

  13. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  14. Yhdistä kermavaahtoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljakreemijauhe nopeasti vatkaamalla.
  15. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita päälle marjat.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.