Marin kesäkurpitsatagliatelle

Reseptiyhteistyö: Mari

Marin kesäkurpitsatagliatelle

Reseptiyhteistyö: Mari

Suikaloitu kesäkurpitsa toimii loistavasti pastan tapaan ja on myös hyvä gluteeniton vaihtoehto. Tee kesäkurpitsatagliatellelle kermainen lohikastike ja paahda kirsikkatomaatit uunissa makoisiksi mukaan annokseen.

15 min

Ainekset2 n. 2 annosta

600 g
kesäkurpitsaa
1 rkl
½ tl
suolaa
2 rkl
pinjansiemeniä
200 g
kirsikkatomaatteja
1 tl
oliiviöljyä
½ tl
pippuria
150 g
kylmäsavustettua kirjolohta
2 dl
Valio Luomu™ ruokakerma 15% UHT HYLA®
½ kpl
sipulia
½ dl
rucolanversoja

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Pese kesäkurpitsat ja höylää niistä juustohöylällä leveitä siivuja. Kun lähestyt siemenosaa käännä kesäkurpitsa ja aloita höylääminen toiselta puolelta. Vältä, että viipaleihin ei tulisi siemenosaa. Ota halutessasi siemenosa talteen kastiketta varten. Leikkaa höylätyt siivut kapeimmiksi nauhoiksi ja jätä odottamaan paistamista.
  3. Puolita kirsikkatomaatit ja levitä uunipellille pinjansiementen kanssa. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja rouhi päälle mustapippuria. Paahda uunissa n. 5 min.
  4. Valmista kastike. Kuullota sipuli sekä halutessasi hienonnettu kesäkurpitsan siemenosa kevyesti pannulla. Lisää ruokakerma ja hienonnettu lohi. Mausta mustapippurilla.
  5. Paista kesäkurpitsapastaa voissa pannulla niin, että kesäkurpitsat saavat hieman väriä, mutta jäävät al denteksi. Mausta suolalla.
  6. Kokoa annokseen kesäkurpitsapastaa, kastiketta sekä lisää uunipaahdettuja tomaatteja ja pinjansiemeniä. Raasta päälle maasdam-juustoa ja koristele rucolanversoilla.
  7. Nauti heti.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö