Marin lettukakku

Reseptiyhteistyö: Mari

Marin lettukakku

Reseptiyhteistyö: Mari

Rapeareunaiset voissa paistetut letut kootaan upeaksi kakuksi lettukemuihin. Lettukakussa maistuvat tutut lettujen lisukkeet: hillo, vaniljarahka, kermavaahto ja marjat. Valmista letut joko tuoreesta maidosta tai kätevästä maitojauheesta.

1 h

Ainekset8 n. 8 annosta

Lettutaikina tuoreesta maidosta

4 kpl
kananmunaa
1 l
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 dl

Lettutaikina maitojauheesta

1 l
vettä
2 kpl
kananmunaa
3 dl
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa

Paistamiseen

Täytteet

400 g
3 ½ dl
hilloa
2 dl
500 g
tuoreita marjoja

Ohje

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki
  2. Tuoreella maidolla: Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini.
  3. Maitojauheella: Vatkaa 4 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet seoksena. Lisää loppu vesi.
  4. Anna lettutaikinan turvota 20 min.
  5. Paista Oivariini rasvassa kuumalla muurinpohja- tai paistinpannulla keskikokosia lettuja (n. 15 kpl). Yritä tehdä letuista suunnilleen samankokoisia..
  6. Vatka kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
  7. Aloita kakun kokoaminen. Levitä joka toiseen väliin vaniljarahkaa ja joka toiseen hilloa.
  8. Lusikoi tai pursota kermavaahto lettukakun päälle ja koristele tuoreilla marjoilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›