Marin tamagoyaki eli japanilainen rullamunakas

Reseptiyhteistyö: Mari

Marin tamagoyaki eli japanilainen rullamunakas

Marin tamagoyaki eli japanilainen rullamunakas

Reseptiyhteistyö Mari

Marin tamagoyaki eli japanilainen rullamunakas

Kerroksittain paistettu tamagoyaki eli japanilainen rullamunakas ihastuttaa suolaisella makeudellaan ja ihanan kepeillä munakerroksilla. Tässä tamagoyakin ruokaisammassa versiossa munakerrokset kätkevät sisäänsä lohta, grillijuustoa ja merilevää

2 Henkilölle
30 min
11 arvostelu

Ainekset2 n. 2 annosta

6 kpl
kananmunia
1 rkl
soijakastiketta
2 rkl
Mirin-kastiketta (tai 1 rkl sokeria)
2 rkl
150 g
kylmäsavulohta
1 kpl
merileväarkki
100 g
Valio Eila® grillijuusto laktoositon
¼ nippu
tuoretta ruohosipulia

Paistamiseen:

2 rkl

Ohje

 1. Lue ensin kokonaan resepti läpi, ennen munakkaan valmistukseen ryhtymistä.
 2. Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää soija, Mirin-kastike ja Oivariini.
 3. Munaseoksesta riittää kahteen munakkaaseen, joten puolita seos ja kaada puolet kannuun. Kannusta kaatamalla seosta on helpompi annostella.
 4. Leikkaa grillijuustot pituussuunnassa kapeiksi viipaleiksi. Ota lohiviipaleet valmiiksi esille ja leikkaa ruohosipuli pannun leveyden mittaiseksi. Leikkaa norilevästä kaksi neliön muotoista pannulle sopivaa palaa.
 5. Sudi Oivariini rasvaa kuumalle pannulle (parhaiten toimii pieni pyöreä pannu tai neliönmuotoinen tamagoyaki-pannu).
 6. Paista grillijuustolle pannulla rapea pinta ja nosta pois pannulta.
 7. Sudi hieman Oivariinia lisää pannulle ja aloita munakkaan paistaminen. Vähennä samalla hieman lieden lämpöä. Kaada n. neljäsosa munaseosta pannulle, niin että pannulla on kauttaaltaan ohut kerros seosta. Lisää heti pannun toiseen päähän puolet lohiviipaleista, ruohosipulista ja grillijuustoista riviksi koko pannun leveydelle.
 8. Hyydytä munakaskerros puolivalmiiksi, hieman pehmeäksi (kunnes pinta alkaa kuplimaan) ja rullaa lastan avulla varovasti pannun reunalle niin että lohi ja grillijuusto jäävät rullan sisälle eli aloita rullaaminen siitä päästä missä täytteet ovat.
 9. Jätä rulla pannun toiseen päähän ja lisää pannulle tarpeen mukaan rasvaa. Kaada taas saman verran seosta pannulle. Voit nostaa hieman rullaa ja valuttaa munaseosta rullan alle. Jos lisäät mukaan merilevää, kannattaa se lisätä tässä vaiheessa munaseoksen päälle. Anna hyytyä kevyesti samaan tapaan kuin ensimmäinen kerros. Rullaa ensimmäinen munakas juuri paistetun sisään paistinpannun reunalle. Jatka samaan tapaan kaksi kerrosta, mutta nyt pelkällä munaseoksella.
 10. Kun viimeinen kerros on rullattu, siirrä rulla sushimaton päälle ja rullaa maton sisälle n. 3-5 min. Voi käyttää myös kelmua. Näin munakasrulla tekeytyy hetken. Ala paistamaan toista rullaa.
 11. Leikkaa rullat viipaleiksi ja nauti halutessasi soijaan dipattuna.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.