Marin vappujuustokakut lasissa

Reseptiyhteistyö: Mari

Marin vappujuustokakut lasissa

Reseptiyhteistyö: Mari

Vappu on iloisten herkkujen juhlaa ja niitä ovat nämä lasiin lastatut sitruunaiset juustokakut, joissa maistuu myös vapun perinteisempi herkku, tippaleipä.

45 min

Ainekset6 n. 6 annosta

200 g
2 dl
3 kpl
tippaleipää
400 g
mansikoita

Lemon curd

1 kpl
sitruunaa
1 kpl
kananmunaa
2 dl
tomusokeria
40 g

Ohje

  1. Valmista ensin lemon curd.
  2. Pese sitruuna ja raasta kuori.
  3. Halkaise sitruuna ja purista mehu.
  4. Laita kattilaan rikottu muna, tomusokeri, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori.
  5. Kuumenna niin, että seos ei kiehu ja sekoita kunnes seos sakenee.
  6. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu voi.
  7. Sekoita kunnes lemon curd on sileää ja siirrä erilliseen astiaan. Anna jäähtyä.
  8. Murenna tippaleivät ja jaa murut annoslasien pohjalle. Jätä muutama tippaleipäkiemura koristeluun.
  9. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto.
  10. Pursota tai lusikoi puolet tuorejuusto-kermaseoksesta tippaleipäpohjien päälle.
  11. Lusikoi kerros lemon curdia.
  12. Pursota tai lusikoi puolet tuorejuusto-kermaseoksesta lemon curd -kerroksen päälle.
  13. Paloittele mansikat ja lisää kerrosten päälle.
  14. Koristele tippaleivän paloilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö