Marinan basilika-tomaattijäätelö

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Marinan basilika-tomaattijäätelö

Marinan basilika-tomaattijäätelö

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Marinan basilika-tomaattijäätelö

MasterChefin viidennessä jaksossa tehtävänä oli valmistaa yrttijälkiruoka. Marina valmisti basilikalla ja tomaatilla maustettua mascarponejäätelöä, kaurakeksimurua ja sokeroituja basilikanlehtiä.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

100 g
mascarponea
1
kananmuna
1 dl
kuohukermaa
½ dl
hienoa sokeria
1 ½ dl
basilikaa
½
kuorittu, hienonnettu ja siemenetön tomaatti

Kaurakeksimuru

1 dl
kauraryynejä
1 dl
vehnäjauhoja
50 g
voisulaa
1 dl
sokeria

Ohje

  1. Jäätelömassa valmistetaan vatkaamalla ainekset monitoimikoneella tasaiseksi massaksi. Tomaatti ja basilika lisätään seokseen, ja seos kaadetaan käynnissä olevaan jäätelökoneeseen.
  2. Kauramurutaikina vatkataan yhteen ja levitetään leivinpaperille pellille ja paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 15 min.
  3. Valmis kaurakeksi rikotaan muruiksi ja asetellaan valmiiksi kulhoihin.
  4. Kun jäätelö on valmis, pallo asetetaan kauramurujen päälle ja koristellaan sokeroiduilla basilikanlehdillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.