Marinoidut juustokuutiot

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

Marinoidut juustokuutiot

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

15 min

Marinoitujen juustokuutioiden avulla tavallinen salaatti muuttuu ruokaisaksi ja lisäksi saat salaatille kastikkeen marinadista.

Ainekset

350 g
Valio Salaneuvos® juusto (myös Valio Polar® sopii)
3 dl
oliiviöljyä
3 kpl
valkosipulin kynsiä viipaleina
1 kpl
raastettu sitruunankuori
2 rkl
tuoretta timjamia
2 kpl
tuoretta rosmariininoksaa
1 tl
kokonaisia mustapippureita
1 tl
kokonaisia rosepippureita

Ohje

  1. Leikkaa juusto noin 1 x 1 cm kuutioiksi ja laita lasipurkkiin.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen keltainen kuori. Hienonna timjami. Lisää kaikki mausteet öljyn joukkoon.
  3. Kaada marinadi juustokuutioiden päälle ja sekoita kevyesti. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan.
  4. Nosta purkki hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön, sillä juusto ja marinadi ovat parhaimmillaan huoneenlämpöisinä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö