Marinoidut metsäsienet

Marinoidut metsäsienet
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Marinoidut metsäsienet

Marinoidut metsäsienet

Säilö syksyn sienet talteen marinoimalla. Perinteikkään mausteliemen pohjana toimii omenatäysmehu. Marinoidut herkkusienet sopivat erityisen hyvin liharuokien lisukkeeksi.

Valmistusaika

Työaika
10 min
maustuminen
12 h
jäähdytys
1 h
Yhteensä
13 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset30 lisukeannosta

30 lisukeannosta
800 g
tuoreita tatteja tai kantarelleja tai esikäsiteltyjä rouskuja

Mausteliemi

½ dl
väkiviinaetikkaa
3 dl
2 dl
sokeria tai hillosokeria
½ tl
muskottipähkinää
1 rkl
sinapinsiemeniä
1 rkl
suolaa

Ohje

  1. Käytä puhdistettuja, tuoreita tatteja tai kantarelleja tai ryöpättyjä rouskuja.
  2. Yhdistä mausteliemen aineet kattilassa. Kiehauta. Lisää sienet mausteliemeen, keitä n. 2 min sienten koosta riippuen. Jäähdytä.
  3. Siirrä seos kannelliseen astiaan liemineen. Peitä ja anna maustua jääkaapissa 1 - 2 päivää. Tarjoa marinoituja sieniä riistan, riimihärän ja muiden voimakkaiden liharuokien lisäkkeenä.
Vinkki

Vinkki

* Myös suolatut rouskut sopivat marinoitaviksi. Ryöppää niistä suola pois ennen marinointia

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›