Marja-gurttipiirakka

Marja-gurttipiirakka

Kauragurtti sopii piirakan täytteisiin jogurtin ja kermaviilin tapaan, jos haluat tehdä marjapiirakasta täysin maidottoman. Kaurainen täyte sopii mainiosti kotimaisten marjojen makupariksi.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

¾ dl
rypsiöljyä
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

4 dl (200 g)
kotimaisia pakastemarjoja (mustikoita ja vadelmia)
1 rkl
perunajauhoja
2 dl
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
½ tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sekoita öljy, sokeri ja muna. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe seoksena.
  2. Levitä taikina voidellun tai leivinpaperoidun Ø 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita marjojen joukkoon perunajauhot ja kaada pohjalle.
  4. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.
  5. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 30 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
239 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
92 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)