Marja-gurttipiirakka

Marja-gurttipiirakka

Kauragurtti sopii piirakan täytteisiin jogurtin ja kermaviilin tapaan, jos haluat tehdä marjapiirakasta täysin maidottoman. Kaurainen täyte sopii mainiosti kotimaisten marjojen makupariksi.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

¾ dl
rypsiöljyä
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

4 dl (200 g)
kotimaisia pakastemarjoja (mustikoita ja vadelmia)
1 rkl
perunajauhoja
2 dl
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
½ tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sekoita öljy, sokeri ja muna. Siivilöi joukkon jauhot ja leivinjauhe seoksena.
  2. Levitä taikina voidellun tai leivinpaperoidun Ø 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita marjojen joukkoon perunajauhot ja kaada pohjalle.
  4. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.
  5. Paista 200 asteessa 30 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
239 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
10 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
92 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)