Marjainen suklaatäytekakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Marjainen suklaatäytekakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

3 h

Marjapainotteinen ja kauniisti koristeltu täytekakku kesään. Onneli III palk. / Lf heinäkuun haasteessa 'kukkaketo'

Ainekset

Pohja

5 kananmunaa
150 g sokeria
125 g vehnäjauhoja
25 g tummaa kaakaojauhetta

Kostutus

3/4 dl Valion maitoa
1 tl vanijasokeria

Mansikkatäyte

1 1/2 dl Valion vispikermaa
1 dl Valion maitorahkaa
1/2 dl tomusokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
150 g mansikoita

Suklaa-mustikkatäyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
65 g tummaa suklaata
1 dl tomusokeria
150 g pensasmustikoita

Kuorrutus

3 dl Valion vispikermaa
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
vaaleanvihreää tomuväriä
tummanvihreää tomuväriä
vaaleansinistä tomuväriä
vaaleanpunaista tomuväriä

Koristelu

pensasmustikoita
kaurakeksiä murustettuna
valkoista sokerimassaa
vaaleanpunaista tomuväriä
vaaleansinistä tomuväriä
keltaista tomuväriä
oranssia tomuväriä
kimalletomua
sokerihelmiä
vaaleanpunaisia koristerakeita
sokerikuorrutetta tuubista

Ohje

  1. 1. Pohja: Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe jauhojen joukkoon ja sihtaa seos varovasti käännellen vaahdon sekaan.Voitele ja jauhota 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kaada taikina siihen. Paista 170 °C:ssa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja jaa se sitten kolmeen osaan.
  2. 2. Mansikkatäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon maitorahka, tomusokeri, vaniljakreemijauhe ja hieman pilkotut mansikat. Mansikoista saa jäädä pieniä sattumia täytteeseen. Aseta kakkupohjan pohjalevy kakkuvuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla pullasudin avulla. Levitä päälle mansikkatäyte. Aseta täytteen päälle keskimmäinen kakkulevy ja kostuta se.
  3. 3. Suklaa-mustikkatäyte: Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto, suklaasula ja tomusokeri nopeasti pehmeäksi vaahdoksi. Levitä täyte keskimmäisen kakkulevyn päälle. Paina täytteeseen pensasmustikat. Aseta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta se. Peitä kakku kelmulla tai foliolla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  4. 4. Kuorrutus: Ota keskeltä pieni osa kakkupohjaa pois ja tee siitä kuopan viereen keko mustikkamättääksi. Kaiverra polku kakun sivuun, Vatkaa kerma vaahdoksi lisäten loppuvaiheessa tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Sekoita kuhunkin tomuväriin pari tippaa vettä, jotta väri ei näy pilkkuina ja paakkuina kermassa. Värjää suurin osa kermasta vaaleanvihreällä tomuvärillä ja päällystä sillä kakku. Jaa loppu vaahto kahteen pieneen ja yhteen isompaan osaan. Värjää toinen pienistä vaahto-osista vaaleansinisellä tomuvärillä ja toinen osa tummanvihreällä tomuvärillä. Värjää vähän isompi määrä vaaleanpunaisella tomuvärillä. Tee vaaleansinisestä vaahdosta lapsi kakun keskelle kuoppaan. Laita tummanvihreä vaahto pieneen pursotuspussiin, jossa on lehtitylla. Pursota vaaleanpunaisesta vaahdosta tähtityllalla kukkia kakun alareunaan.
  5. 5. Koristelu: Kaulitse sokerimassalevy tomusokeroidulla silikonialustalla. Ota haluamillasi kukkamuoteilla kukkia levystä ja muotoile niitä lisää esimerkiksi levittämällä terälehtiä ja tekemällä niihin uria. Värjää kukat tomuväreillä ja sivele pintaan lopuksi kimalletomua. Kiinnitä keskustoihin sokerikuorrutteella sokerihelmiä ja koristerakeita. Laita kukat kuivumaan konvehtimuotteihin tai kuppeihin, jolloin terälehdet jäävät hieman koholle. Eräät kukat tein niin, että kaulitsin ohuen suikaleen, katkoin siitä lyhyitä pätkiä ja kieritin niistä pieniä kukkia. Asettele valmiit kukat kakun päälle sekä pensasmustikat mätäspaikalle. Ripottele kaurakeksimuruja polun kohdalle. Pursota kukille ja mustikoille lehtiä tummanvihreästä vaahdosta. Koska sokerimassakukkaset eivät säily pitkään kerman päällä nättinä eli ne alkavat sulaa, kannattaa kakku syödä samana päivänä kun sen kuorruttaa ja koristelee.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö