Marjatorttu

Marjatorttu

45 min
helppo
181 kcal / 100g
0
0

Helppotekoisen marjatortun mehevyyden salaisuus on taikinan joukossa käytetty marjasosekeitto. Siitä valmistuu myös kuorrute tortun pintaan. Kokeile myös muffinsiversiona!

Ainekset

14 annosta
50 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
ripaus
suolaa
2 rkl
kuivattuja marjoja , mustikoita tai puolukoita

Voiteluun

Marjakiisseli

2 dl
1 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja

Pinnalle

300 - 400 g
tuoreita marjoja

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa.
  2. Vatkaa joukkoon muna. Lisää (ravistettu) marjasosekeitto, sekoita.
  3. Yhdistä kuivat aineet kulhossa, lisää joukkoon. Sekoita, älä vaivaa.
  4. Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjakakkuvuoan (Ø 24 cm) reunojen ja pohjan väliin. Voitele vuoan alaosa. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 20 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä. (Torttupohjan voi tehdä hyvin esim. tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.)
  6. Kuorrutus & koristelu

  7. Kiisseli: Sekoita (ravistettu) sosekeitto, sokeri ja perunajauho kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kuplahtaa. Kaada jäähtyneenä, mutta vielä valuvana, torttupohjalle.
  8. Levitä marjat kiisselikerroksen päälle.
  9. Tarjoa marjatorttu kahvin kanssa tai jälkiruokana.
  10. KUNINGATARPIKEERILLÄ KUORRUTETUT MUFFINSIT

  11. Jaa taikina kahdeksaan isoon muffinssivuokiin muffinsipellille. Paistoaika on n. 25 min.
  12. Kuorruta jäähtyneet muffinsit kuningatarpikeeriraidoilla: Yhdistä 1/2 dl tomusokeria ja 2 - 3 tl kuningatarsosekeittoa. Viimeistele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
5 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)