Master Chef -menu

Master Chef -menu

45 min
keskitaso
161 kcal / 100g
0
0

Metsäsienillä täytetyt raviolit maistuvat poron lisäkkeenä. Kermainen kastike täydentää kokonaisuuden. Päästä sisäinen mestarikokkisi valloilleen! Master Chef -aterian kruunaa juustokakku karpalomelballa.

Ainekset

4 annosta

Raviolitaikina

2 ¼ dl (150 g)
vehnäjauhoja
2 ¼ dl (150 g)
durumvehnäjauhoja
3 (huoneenlämpöistä)
luomu kananmunaa

Täyte

½ l (200 g)
tuoreita metsäsieniä , esim. kanttarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
1 rkl
1
sipuli
½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl
hienonnettua persiljaa

Poronfile

600 g
poronfileetä
suolaa
mustapippuria myllystä

Annokseen

½ dl
parmesaania

Ohje

  1. Taikina

  2. Mittaa jauhot keoksi leivonta-alustalle tai kulhoon. Tee jauhojen keskelle kraatteri, johon laitetaan munat.
  3. Riko munien rakenne haarukalla tasaiseksi. Pyörittele sormin tai haarukalla jauhoja munien ympäriltä vähitellen sekaisin.
  4. Vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kiinteä ja tasainen. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä. Jos taikina on liian pehmeää, lisää vehnäjauhoja. Onnistunut taikina ei tartu sormiin.
  5. Täyte

  6. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  7. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa, ripota päälle vehnäjauhot. Sekoita.
  8. Lisää kerma. Keitä 2 - 3 minuuttia. Mausta.
  9. Raviolien valmistus

  10. Kauli pastataikina ohueksi levyksi pastakoneella yksi pykälä kerrallaan. Käännä taikina kaksinkerroin joka kierroksen välissä.
  11. Laita täytettä pastanauhan toiselle reunalle noin 5 cm:n välein. Kostuta välit vedellä ja käännä taikinan toinen reuna päälle.
  12. Leikkaa ravioleista haluamasti muotoisia, jätä täytteen ympärille riittävästi taikinaa. Varmista että reunat ovat hyvin kiinni toisissaan.
  13. Keitä raviolit suolalla maustetussa, kiehuvassa vedessä noin 4 - 7 minuuttia.
  14. Poronfile

  15. Mausta file suolalla ja mustapippurilla.
  16. Paista poronfileitä kuumalla pannulla, jotta saat niihin kauniin pintavärin.
  17. Laita sen jälkeen uuniin 200 asteeseen ja kypsennä, kunnes fileiden sisälämpötila on 55 astetta.
  18. Ota pois uunista ja kääri folioon vetäytymään vähintään 20 minuutiksi.
  19. Leikkaa file.
  20. Annoksen kokoaminen

  21. Kuumenna raviolit nopeasti maustetussa ruokakermassa, kun kokoat annoksen . Lisää annoksen päälle Forte juustoa lastuina tai raasteena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
5 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)